• Publicat:
Magazin

Unde mergea, de regulă, Nicolae Ceaușescu atunci când își lua concediu

Unde mergea, de regulă, Nicolae Ceaușescu atunci când își lua concediu
Nicolae și Elena Ceaușescu obișnuiau să-și petreacă concediile în vilele de vacanță considerate de lux la vremea aceea. Soții Ceaușescu aveau case de protocol în toate colțurile țării.

Soții Ceaușescu aveau case de protocol și pe litoral și la munte și în alte zone turistice. Astfel că, cei doi conducători aveau de unde alege când venea vorba despre concedii.

Una dintre stațiunile preferate ale dictatorului era zona Lacului Snagov. Timp de aproximativ 20 de ani, o vilă pe malul Lacului Snagov a reprezentat reședința de weekend a soților Ceaușescu.Ceaușescu își petrecea tmpul cu vaporul pe Lacul Snagov, sau pe terenul de volei din apropierea vilei.

În vacanța de iarnă, Ceaușescu prefera să meargă la munte, unde îl aștepta vila din Predeal. Vila a fost construită în anii ”20 și reprezenta una dintre primele construcții de agrement din zonă. În 1950, vila a devenit prima reședință de protocol din Predeal pe care a avut-o Ceaușescu înainte de preluarea puterii. După 1965, în anul în care Nicolae Ceaușescu a devenit secretar general al PCR, vila de protocol a trecut în administrația Întreprinderii Economice de Odihnă.

O altă vilă în zonă montană, în car eobișnuia să-și petreacă Ceaușescu concediile este Cabana Paltinul, construită după 1970, în acleași timp cu șoseaua Transfăgărășeanul. Dictatorului îi plăcea să meargă la Paltinul pentru a vâna capre negre. Ceaușescu era un vânător pasionat, iar din informațiile vremii ar fi obținut 398 de medalii pentru succesele sale în partidele de vânătoare

Vara, litoralul era locul în care soții Ceaușescu își petreceau adesea concediile.  De la mijlocul anilor 1960, Nicolae și Elena Ceuașescu mergeau în vacanță la vila din Neptun și aveau la dispoziție o plajă privată bine păzită de trupele de Securitate, potrivit adevărul,

Foto: Captură Youtube

×
Inchide