Marele regret al scriitoarei J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria „Harry Potter”: Nu trebuia să moară

Marele regret al scriitoarei J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria Harry Potter: Nu trebuia să moară
Publicat: 16/12/2014, 18:40

După mai bine de 14 ani de la publicarea primului roman din seria „Harry Potter”, scriitoarea J.K. Rowling regretă unele dintre alegerile sale. În pofida succesului răsunător al cărților sale, ca și al filmelor pe care acestea le-au inspirat, romanciera britanică spune că unul dintre personaje nu ar fi trebuit să moară.

Fanii ar fi putut să creadă că scriitoarea se referă la profesorul Dumbledore sau la Fred Weasley. Cu toate acestea, J. K. Rowling s-a referit la un personaj minor din cartea „Prizonierul din Azbakan”, al treilea volum din seria „Harry Potter”.

Pe site-ul Pottermore, romanciera britanică a spus că răpirea și uciderea lui Florean Fortescue continuă să o deranjeze și în prezent: „Mi-aș dori ca Florean să îl fi ajutat pe Harry în timp ce acesta căuta indicii pentru a găsi talismanele. Acesta este motivul pentru care i-am făcut să se întâlnească atât de devreme”.

„Problema este că, atunci când am scris capitolele-cheie din «Talismanele morții», am decis că Phineas Nigellus Black ar fi de un ajutor mai mare pentru a găsi acele indicii. Am impresia că l-am ucis (pe Florean Fortescue, n.r.) fără niciun motiv valabil. Nu a fost primul vrăjitor ucis de Voldemort. Totuși, el este singurul pentru care mă simt vinovată”, a adăugat scriitoarea britanică.

Până la Crăciun, fanii francizei „Harry Potter” au posibilitatea de a citi o povestire surpriză în fiecare zi pe site-ul Pottermore. După ultimul volum „Harry Potter” și lansarea ultimului film din serie, J. K. Rowling pare să revină destul de des în universul micului vrăjitor, născut din imaginația ei. La sfârșitul lunii octombrie, scriitoarea britanică a publicat o biografie a personajului Dolores Umbridge, înlocuitoarea profesorului Dumbledore în „Harry Potter și Ordinul Phoenix”, al cincilea roman din serie.

Totodată, alături de biografia personajului Dolores Umbridge, J. K. Rowling a publicat alte cinci povestiri scurte pe site-ul Pottermore, inclusiv una despre închisoarea Azkaban și o alta despre toate persoanele care au deținut funcția de ministru al Magiei.

Cărțile „Harry Potter” au fost publicate între anii 1997 și 2007 și au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger și Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

În vârstă de 49 de ani, J. K. Rowling, care înainte de a-și publica romanele din seria „Harry Potter” era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodată, J.K. Rowling este considerată una dintre cele mai influente femei britanice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase