MASTERCHEF, lider de audiență. Cele mai tari momente din ediția de aseară a show-ului MASTERCHEF în imagini

Publicat: 20/03/2013, 17:02
Actualizat: 29/07/2014, 20:48

Ediția cu numărul 3 a show-ului MASTERCHEF, SEZONUL 2, a fost lider de audiență. Datele transmise de ProTv arată că emisiunea MASTERCHEF a înregistrat cea mai bună audiență din acest sezon.

Potrivit cifrelor, MASTERCHEF a fost lider de audiență, în intervalul său de difuzare , respectiv 20.25 – 22.29, show-ul culinar înregistrând 15,2 puncte de rating și 29,5 % cotă de piață, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. În același interval de timp, Antena 1, principalul competitor s-a clasat pe poziția a treia, după Kanal D, cu 5,6 puncte de rating și 10,9 % cotă de piață. În minutul de maxima audiență al show-ului MASTERCHEF, la 22.08, Pro Tv atingea pe publicul său țintă un vârf de audiență de 21,3 puncte de rating și 40,2% cotă de piață.

O seară presărată cu multe preparate gustoase, cu deserturi care i-au cucerit de-a dreptul pe jurați și cu personaje de neuitat i-a încântat pe telespectatorii Pro Tv.

Poliția a pus stăpânire pe platoul MASTERCHEF cu o prezență feminină rafinată: Corina Răduț i-a îndulcit pe cei trei jurați și i-a asigurat că nu este acolo pentru a le da vreo amendă. După ce s-a convins că nici unul dintre ei nu arăta a infractor, Corina, de profesie polițistă, a arătat la MASTERCHEF cât de pricepută este într-ale bucătăriei și le-a gâdilat papilele gustative celor trei chefi cu o tartă cu nucă și glazură de rom, care a fost răsplătită cu un șorț.

Cătălin Scărlătescu i-a mărturisit, mai în glumă, mai în serios, că îi dă un „da” numai dacă primește și el rețeta delicioasei tarte.

Un alt desert de-a dreptul savuros a fost prezentat și de Andreea Pojar, care a mizat în competiție pe o pavlovă cu cremă de vanilie și zmeură. Cei trei jurați de la MASTERCHEF intransigenți au făcut-o pe Andreea să treacă prin clipe de coșmar până i-au dat verdictul, astfel că bucuria acesteia când a primit șorțul a fost însoțită de lacrimi: „M-au intimidat foarte tare”, i-a mărturisit aceasta lui Răzvan Fodor.

Cum să scapi de emoții în fața juraților? Răspunsul l-a găsit marți seara Marcela Ghiță, o moldoveancă simpatică ce a ales să destindă atmosfera nu doar prin gătit, ci și prin cântec. Marcela le-a cântat juraților de la MASTERCHEF o piesa în limba rusă și i-a încântat cu o ciorbă rusească, soleanca, prin care a reușit să treacă în următoarea etapa a concursului.

Marți seara la MASTERCHEF surprizele nu au venit doar în farfurie. Jurații s-au întâlnit cu unchiul lui Alexandru Petricean D”Artagnan, finalist al primului sezon. Alexandru Marconi le-a recunoscut juraților de la MASTERCHEF că după succesul nepotului său de anul trecut a vrut să arate că talentul e o tradiție în familia lor, astfel că le-a prezentat chefilor Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu un plating cu cotlet de porc cu mere. Fost pilot, întors din Statele Unite după o lungă ședere, unchiul lui D”Artagnan a mizat și pe umor și a câștigat șorțul MASTERCHEF.

Tot un preparat pe bază de carne de porc, pregătit de Camelia Dodoiu, le-a mai „furat” juraților de la MASTERCHEF un șorț. În vârstă de 54 de ani, Camelia a prezentat un preparat original, muschiuleț de porc cu trei arome și garnitură de legume, pe care a mărturisit că îl gătește des acasă și pe care l-a pregătit de 4 ori cu o noapte înainte de această probă, din dorința de a face o impresie bună. Reacția juraților de la MASTERCHEF a fost pe măsura: au golit imediat farfuria. „Să vă dea Dumnezeu sănătate că gătiți așa”, i-a spus Chef Florin. „Sărut mâna pentru masă”, i-au mulțumit în cor cei trei.

O altă surpriză plăcută la MASTERCHEF a fost și Vlad Mureșan, un somelier care a arătat că stăpânește și arta gastronomică cu un preparat de-a dreptul inedit: cuiburi cu cremă de ouă și trufe, pe pat de sare cu ierburi aromatizate. „Pentru mine oricum este o surpriză că tu gătești”, i-a spus Chef Florin, care a recunoscut că îl cunoaște de câțiva ani pe Vlad. „Vreau să spun că de-a lungul concursului, cât vei sta aici, noi doi nu ne cunoaștem, nu suntem prieteni și apelativul va fi Vlad – chef Florin”, a ținut acesta să puncteze imediat după ce ceilalți doi jurați de la MASTERCHEF îi spuseseră „da” lui Vlad.

Jurații nu au fost însa mereu la fel de amabili, astfel că în show-ul de marți seara nu i-au scutit pe câțiva concurenți de emoțiile unor probe suplimentare. Mihai Toader, un tânăr care a prezentat scoici Saint Jaques cu piure de conopidă, a fost supus unui test de rapiditate și concentrare în clipa în care jurații i-au spus că are la dispoziție 22 de minute pentru a pregăti o altă farfurie, un plating cu paste. Mihai și-a dat toată silința, fără să știe că jurații luaseră deja decizia de a-i acorda șorțul MASTERCHEF, astfel că în doi timpi și trei mișcări a fost gata și cu pastele cu sos de roșii.

Și pe Aurelia Dospina jurații au pus-o la încercare: să taie ceapa în două stiluri, pe loc, în fața lor.

O tânără actriță foarte sigură pe sine, momentan casnică, a plecat și ea acasă marți seara cu un sorț MASTERCHEF. Nicoleta Matea a mărturisit că a venit special pentru acest concurs de la Viena, acolo unde locuiește cu viitorul ei soț și că e decisă să plece acasă cu un șorț. Lucru care s-a și întâmplat de altfel, iar bucuria sa a fost fără margini: „Diseară o să mă țin de cuvânt și îi fac o surpriză iubitului meu și o sa apar acasă doar în șorț. Dorm în șorț”, a glumit aceasta bucuroasă.

La fel de norocoși au fost marți seara și Cătălin Poteraș, care a câștigat șorțul chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani, Elena Pădurariu, care i-a convins pe cei trei chefide la MASTERCHEF cu somon în sos de muștar pe pat de risotto cu sparanghel și mentă sau Laura Nicolicioiu, care a plecat acasă nu doar cu un șorț MASTERCHEF, ci și cu laude din partea juriului. Chef Florin i-a mărturisit că supa thailandeza cu pui și fructe de mare pe care a prezentat-o este, în opinia sa, în top 3 supe la MASTERCHEF.

Un preparat cu adevărat ciudat a fost prezentat marți seara juraților de către un concurent din Portugalia. Juan Batista le-a oferit celor trei chefi de la MASTERCHEF coada de taur, un fel tipic iberic, care însă nu i-a convins pe aceștia. „Nu arată prea apetisant. Ce mi-ați adus e puțin grotesc”, a concluzionat Chef Sorin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...