MASTERCHEF – Proba celebrității. Alex Dima a slăbit 4 kilograme în timpul filmărilor

Publicat: 22/10/2013, 16:11
Actualizat: 30/07/2014, 01:47

Alex Dima, corespondentul Știrilor ProTV, intră din 22 octombrie în competiția MASTERCHEF – Proba Celebrității. Acesta recunoaște deschis că participarea la emisiune a fost mai mult decât o provocare pentru el.

Pasionat de gătit, Alex Dima a aflat pe pielea lui ce înseamnă cu adevărat lucrul într-o bucătărie profesionistă, unde a trebuit să jongleze cu mai multe ustensile în același timp, cu ingrediente noi și cu presiunea probelor din concurs. În urma experienței de la MASTERCHEF – Proba celebrității, jurnalistul spune că a slăbit 4 kilograme.

„N-am crezut în viața vieților mele că un ou sau un praf de piper pot să facă diferența între viață și moarte, că pot să fiu atât de stresat că muștarul are nu știu ce bobițe în el sau ca zahărul de pe nu știu care prăjitură nu are maroul care trebuie. A fost o provocare. De fapt, prima dată am crezut că sunt la camera ascunsă. Dar am acceptat și abia după ce am acceptat mi-am dat seama ce am făcut și am intrat într-un mini atac de panică. Mă vedeam cu groză între oale, flăcări, fum și 20 de camere în jur. Nu îmi aduceam aminte nici măcar o rețetă. Abia după ce i-am văzut pe ceilalți concurenți mi-a mai venit sufletul la loc”, povestește Alex Dima.

Acesta spune că în timpul concursului a învățat foarte multe despre bucătărie. „Sunt un amator. Îmi place să gătesc, să combin lucruri, să descopăr și să testez gusturi, dar nu sunt un bucătar adevărat. Am progresat însă foarte mult în concursul ăsta. Nu credeam vreodată că o să ajung să jonglez cu 5 tigăi în același timp. Artă, nu altceva”, a mai mărturisit Dima.

Obișnuit cu munca de teren pe care o face pentru reportajele „România, te iubesc!”, care nu îi dă mereu răgazul unei mese ca la MASTERCHEF, după participarea la această emisiune Alex recunoaște că privește cu ochi critici orice farfurie. „Pe teren mănânc pe unde apuc, de cele mai multe ori pe fugă. Dacă stau să mă gândesc bine, după concursul ăsta oriunde mă așez la masă acum am tendința de a critica modul în care e gătită mâncarea. Știti gestul ăla de chef, când separi componentele mâncării cu furculița”, glumește el.

Un nou sezon MASTERCHEF debutează marți seară la ProTV, de la ora 20.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase