Matt Damon și Tommy Lee Jones vor juca în al cincilea film din seria „Jason Bourne”

Publicat: 29/07/2015, 16:41

Filmările vor debuta la sfârșitul acestei veri, afirmă revista Variety, iar Tommy Lee Jones va interpreta rolul unui agent CIA. Printre colegii săi de distribuție se vor afla Julia Stiles, care își va relua rolulul agentului sub acoperire Nicky Parsons, dar și protagonista filmului „Ex Machina”, actrița Alicia Vikander.

Acest film va marca revenirea actorului Matt Damon în franciza „Jason Bourne” după o pauză de aproape un deceniu. Matt Damon a jucat pentru ultima dată în această serie în filmul „Ultimatumul lui Bourne/ The Bourne Ultimatum” din 2007 și a lipsit din distribuția filmului „Moștenirea lui Bourne/ The Bourne Legacy” din 2012, în care rolul principal a fost interpretat de Jeremy Renner și care nu a impresionat în box office.

Regizorul Paul Greengrass, care s-a aflat în spatele camerelor de filmat la al doilea și al treilea film din seria „Jason Bourne”, va reveni și el în această franciză cu ocazia filmărilor de la cel de-al cincilea opus.

Pentru prima dată, Paul Greengrass și Matt Damon vor scrie scenariul împreună, alături de Christopher Rouse, care a fost editorul de imagine la al doilea și al treilea film din serie.

Al cincilea film din seria „Jason Bourne” va fi lansat pe marile ecrane nord-americane pe 29 iulie 2016. Producătorul francizei, Frank Marshall, a confirmat la începutul acestui an faptul că nu există în prezent niciun plan care îi facă pe Matt Damon și Jeremy Renner să apară împreună într-un viitor film din seria „Jason Bourne”.

Actorul Matt Damon a interpretat rolul agentului Jason Bourne în primele trei filme ale seriei – „Identitatea lui Bourne/ The Bourne Identity” (2002), „Supremația lui Bourne/ The Bourne Supremacy” (2004) și „Ultimatumul lui Bourne/ The Bourne Ultimatum” (2007) -, care au generat încasări totale de 945 de milioane de dolari pe plan mondial.

Al patrulea film din serie, intitulat „Moștenirea lui Bourne/ The Bourne Legacy” (2012), a obținut încasări de 276,1 milioane de dolari.

Actorul Tommy Lee Jones, în vârstă de 68 de ani, a fost premiat cu Oscar în 1993, pentru filmul „Evadatul”. Starul american este celebru atât pentru roluri pozitive – „Legea e lege”, „Bărbații în negru” și „Nu există țară pentru bătrâni” -, cât și pentru interpretarea unor personaje negative – „Născuți asasini”, „Teroare în Boston”, „Batman Forever”.

Tommy Lee Jones a putut fi văzut recent și alături de Meryl Streep în filmul „Terapie de cuplu”, dar și în alte pelicule cu mare succes de casă, precum „Bărbați în negru 3” și „Căpitanul America: Primul Răzbunător”.

Tommy Lee Jones a regizat lungmetrajele „Cele trei înmormântări ale lui Melquiades Estrada” (2006), care i-a adus și premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de la Cannes, și „The Good Old Boys” (1995).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase