Matt Damon vine la București

Matt Damon vine la București
Publicat: 11/10/2012, 13:53
Actualizat: 29/03/2019, 16:52

Actorul american Matt Damon vine la București pentru a juca „un rol mic” în „The Zero Theorem”, filmul pe care regizorul Terry Gilliam va începe să îl producă la Studiourile MediaPro, de la sfârșitul lui octombrie, informează presa americană.

Matt Damon a declarat într-un interviu pentru site-ul vulture.com că va avea un mic rol în proiectul lui Gilliam, un artist pentru care ar face orice.

„Cineva i-a dat (lui Terry Gilliam, n.r.), în sfârșit, banii să facă filmul ăsta, slavă Domnului. Este un film cu Christoph Waltz și Tilda Swinton. Aș face orice pentru Terry. Au trecut zece ani de când am lucrat cu el”, a adăugat actorul, care și-a amintit cum a negociat cu regizorul modul în care arată personajul său.

„I-am scris lui Terry un e-mail uriaș, pentru că am avut o conversație lungă despre cum va arăta personajul, deoarece povestea are loc în viitor și el avea o idee despre look-ul acestuia, dar apoi eu a trebuit să… (moment în care actorul a arătat că s-a ras pe cap, n.r.) și i-am zis lui Terry :«Acum ce facem?»”. Terry Gilliam a ajuns, însă, la concluzia că schimbarea de look a lui Damon poate fi chiar un atu pentru personaj.

De asemenea, Damon și-a amintit de reacția regizorului: „«Am putea profita de faptul că te-ai ras pe cap. De ce să nu-ți schimbăm freza?» (a spus Gilliam) și mi-a trimis o poză cu mine cu părul alb, cu țepi. «Am putea să profităm de faptul că ești chel și să te arătăm într-o manieră în care nu ai mai fost văzut»”.

Matt Damon a câștigat premiul Oscar în 1997, împreună cu actorul și bunul său prieten Ben Affleck, pentru scenariul filmului „Good Will Hunting”. Ulterior, seriile „Ocean’s” și „Jason Bourne” i-au adus statutul de star la Hollywood și, totodată, numeroase colaborări cu regizori și actori de succes. Astfel a jucat, printre altele, în „Cârtița”, regizat de Martin Scorsese, „Agenția secretă”, de Robert de Niro, și „Syriana”, de Stephen Gaghan. El apare și pe afișul filmului „The Informant!”, regizat de Steven Soderbergh, în drama „Invictus”, regizată de Clint Eastwood, dar și în „Frații Grimm”, de Terry Gilliam, lansat în 2005.

În prezent, sunt în curs de realizare decorurile pentru filmul „The Zero Theorem”. De altfel, regizorul Terry Gilliam a postat pe pagina sa oficială de Facebook câteva fotografii cu construcții impresionante de pe platourile filmului „The Zero Theorem”.

Potrivit IndieWire, filmările pentru „The Zero Theorem” vor începe pe 22 octombrie.

Christoph Waltz va juca rolul principal în „The Zero Theorem” – un film după un scenariu de Pat Rushin -, cel al lui Qohen Leth, un geniu al computerelor care caută sensul existenței.

Alături de Waltz este anunțată să joace în film și Tilda Swinton.

Terry Gilliam s-a născut în Minneapolis, în 1940. Gilliam a emigrat în Marea Britanie, unde s-a ocupat pentru o perioadă de animațiile pentru grupul umoristic Monthy Pyton, care avea un show televizat. Ulterior a devenit membru cu drepturi depline al grupului, alături de care și-a făcut debutul și pe marele ecran, mai întâi ca actor, apoi ca regizor. În 1975, Gilliam a coregizat, împreună cu Terry Jones, primul lui film, „Monty Python and the Holy Grail”, urmat la puțin timp de debutul lui regizoral solo, „Jabberwocky” (1977).

Filmografia lui cuprinde titluri precum „Brazil” (1985), cu Jonathan Pryce și Robert De Niro, pentru care a fost nominalizat la Oscar, la categoria „cel mai bun scenariu original”, „Regele pescar/ The Fisher King” (1991), care i-a adus nominalizări la Globul de Aur și Leul de Argint, la Veneția, „Armata celor 12 maimuțe” (1995), „Aventuri în Las Vegas” (1998), o adaptare a romanului din 1971 al lui Hunter S. Thompson. De asemenea, Gilliam a realizat filmul „Dr. Parnassus/ The Imaginarium of Dr. Parnassus”, pe care a trebuit să îl termine fără actorul Heath Ledger, care a murit în timpul filmărilor, în 2008.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase