Melania și Donald Trump nu împart același dormitor. „Ritualul aparte” pe care președintele SUA îl are după ce se închide seara în propria cameră

Melania și Donald Trump nu împart același dormitor. „Ritualul aparte pe care președintele SUA îl are după ce se închide seara în propria cameră
Publicat: 05/01/2018, 18:47

Informațiile apar în cartea „Foc și Furie”, scrisăde jurnalistul Michael Wolff, care vafi lansată pe 5 ianuarie, cu patru zile mai devreme, în contextul în care avocații președintelui american au încercat să blocheze apariția.

Potrivit acesteia, preferința președintelui SUA pentru burgerii de la McDonald`s sau alte produse de la fast-food vine din teama acestuia că va fi otrăvit și consideră că acest lucru este mai puțin probabil dacă mâncarea este preparată.

Alte dezvăluiri din cartea scrisăde jurnalistul Michael Wolff

1. Steve Bannon: Întrevederea consilierilor lui DonaldTrumpcu oficiali ruși a fost „act de trădare”

Steve Bannon s-a declarat amuzat și uimit de întrevederea desfășurată în TurnulTrumpdin New York cu un avocat rus care promitea să ofere informații compromițătoare despre candidatul democrat la funcția de președinte, Hillary Clinton. Întrevederea a fost aranjată de Donald JohnTrumpjr., fiul lui DonaldTrump. La întrevedere au participat și Jared Kushner, ginerele actualului președinte al SUA, precum și Paul Manafort, care la acea vreme era șeful echipei de campanie electorală a candidatului republican DonaldTrump. „Cei trei consilieri de rang înalt de campanie au crezut că a fost o idee bună să aibă o întrevedere cu un reprezentant al unui guvern străin în TurnulTrump”, declară Steve Bannon în cartea „Foc și Furie: În interiorul Casei Albe conduse de DonaldTrump” („Fire and Fury: Inside theTrumpWhite House), scrisă de Michael Wolff. „Chiar dacă ne-am gândi că nu era un act de trădare, lipsit de patriotism, sau ceva rău – deși eu cred că a fost exact așa -, tot ar fi trebuit să cheme imediat FBI-ul”, afirmă Steve Bannon, fost consilier prezidențial pentru Strategii Politice.

2. DonaldTrumpa fost „tulburat” de victoria în scrutinul prezidențial

Într-un articol publicat de NYMag, Michael Wolff afirmă: „În momentul în care s-au confirmat, în seara alegerilor, tendințele neașteptate căTrumpchiar putea câștiga, DonaltTrumpjr. i-a spus unui prieten că tatăl său, DonaldTrump, părea a fi o fantomă. Melania era în lacrimi, nu de bucurie. Într-un interval de aproximativ o oră, conform observațiilor lui Steve Bannon,Trumpa fost tulburat, nu îi venea să creadă, apoi devenise înspăimântat. Transformarea finală: Brusc, DonaldTrumpa devenit un om care credea că merita să fie și era capabil să fie președinte al Statelor Unite”.

3. DonaldTrumpa fost „nervos” la ceremonia de învestitură

Michael Wolff scrie: „LuiTrumpnu i-a plăcut propria ceremonie de învestitură. A fost nervos că vedete de rang înalt au boicotat evenimentul, nu a fost mulțumit de organizarea făcută de Blair House, se certa vizibil cu soția, care părea să fie pe punctul de a izbucni în plâns”.

Purtătorul de cuvânt al MelanieiTrump, Stephanie Grisham, a respins informațiile: „DoamnaTrumpa susținut decizia soțului ei de a candida pentru funcția de președinte, ba chiar l-a încurajat în acest sens. A fost încrezătoare că va câștiga și a fost fericită că s-a întâmplat așa”.

4. Lui DonaldTrumpîi plăcea să aibă relații cu soțiile prietenilor lui

Potrivit cărții, DonaldTrumpse lăuda că avea relații cu soțiile prietenilor lui, afirmând că aceste lucruri confirmă că „viața merită trăită”.

5. DonaldTrumpse temea în Casa Albă

Michael Wolff scrie: „Trumpa catalogat Casa Albă drept un loc neplăcut și chiar cam înfricoșător. S-a retras în dormitorul său, fiind prima dată de pe vremea lui John F. Kennedy când cuplul prezidențial folosește camere separate. În primele zile,Trumpa cerut montarea a încă două televizioare în afara celui care era deja și a încuiat ușa, generând disensiuni cu Serviciul de protecție Secret Service, care insista să aibă acces în cameră”.

6. IvankaTrumpsperă să devină președinte

IvankaTrump, fiica lui DonaldTrump, și soțul ei, Jared Kushner, au ajuns la un fel de acord că ea ar putea candida pentru funcția de președinte în viitor, afirmă Michael Wolff.

„Analizând riscurile și beneficiile, atât Jared, cât și Ivanka au decis să accepte roluri la Casa Albă, la recomandări ale aproape tuturor cunoscuților. A fost o decizie de cuplu și, într-un anumit sens, este o activitate comună. Între ei, au făcut un aranjament serios: dacă se va ivi oportunitatea în viitor, ea va candida pentru funcția de președinte. Prima femeie președinte nu va fi Hillary Clinton, spunea Ivanka amuzându-se, ci va fi ea. Steve Bannon (…) a fost oripilat când a aflat de acest aranjament al celor doi”, explică Michael Wolff.

7. Ivanka ironizează tunsoarea tatălui ei

IvankaTrumpse amuză de ceea ce ea numește „operația de reducere a scalpului”, potrivit cărții. „Îl tratează pe tatăl ei cu o anumită detașare, chiar cu o doză de ironie, mergând atât de departe încât râde cu alte persoane de tunsoarea lui. (…)”, precizează autorul.

8. Casa Albă nu este sigură privind prioritățile mandatului

Katie Walsh, adjunctul șefului Cancelariei prezidențiale, l-a întrebat pe Jared Kushner, ginerele și consilierul prezidențial pentru Afaceri Politice, care sunt obiectivele Administrației DonaldTrump. Potrivit cărții, Jared Kushner nu a dat niciun răspuns.

„«Să îmi spuneți trei lucruri pe care președintele vrea să se concentreze. Care sunt cele trei priorități ale Casei Albe», i-a spus Katie Walsh lui Jared Kushner. A fost cea mai importantă întrebare imaginabilă, una la care un candidat la președinție calificat pentru acest post ar fi trebuit să răspundă cu mult înainte de a ajunge la Casa Albă. La șase săptămâni de la începerea mandatului lui DonaldTrump, Jared Kushner încă nu avea un răspuns clar. «Da, probabil va trebui să avem această discuție», i-a răspuns el lui Katie Walsh”, potrivit cărții.

9. Admirația lui DonaldTrumppentru Rupert Murdoch

Michael Wolff, care a scris anterior și o biografie a lui Rupert Murdoch, descrie aprecierea lui DonaldTrumppentru magnatul trustului media News Corporation.

„Rupert Murdoch, care promisese că îl va vizita pe președinte-ales, întârzia. Când unii dintre oaspeți au vrut plece,Trumpa devenit agitat și le-a dat asigurări că Rupert Murdoch era pe drum. «Este unul dintre cei mai mari, ultimul dintre cei mai mari. Trebuie să stați pentru a-l vedea», a spusTrump. Fără a-și da seama că el devenise cel mai puternic om de lume,Trumpîncă încerca să intre în grațiile unui magnat de presă care îl disprețuia de mult timp, numindu-l șarlatan și prost”.

10. Rupert Murdoch îl numise pe DonaldTrump”idiot”

Dar admirația nu era reciprocă, afirmă Michael Wolff, care a redat în carte o conversație telefonică între Rupert Murdoch și DonaldTrumpdespre întrevederea președintelui cu președinții companiilor din domeniul tehnologiei informaționale din Silicon Valley.

„Trumpi-a spus lui Murdoch: «Acești tipi chiar au nevoie de ajutorul meu. Barack Obama nu le-a fost foarte favorabil, au fost prea multe reglementări. Am oportunitatea de a-i ajuta». «Donald, timp de opt ani, acești oameni au obținut tot ce au vrut de la Barack Obama. Practic, ei au condus administrația. Nu au nevoie de ajutorul tău»”, i-a răspuns Murdoch. «Spre exemplu, cazul vizelor de tip H-1B. Au nevoie de facilitarea obținerii acestor vize (pentru a aduce specialiști din străinătate -n.red)», a continuatTrump. Murdoch i-a explicat că o abordare liberală față de facilitarea obținerii acestor vize de către imigranți este greu de prezentat în contextul promisiunilor privind construirea unui zid la frontieră și închiderii granițelor. DarTrumpl-a asigurat pe Murdoch: «Vom rezolva». Comentariul lui Rupert Murdoch imediat după încheierea conversației telefonice a fost: «Ce idiot!»”, se arată în carte.

11. Fostul consilier prezidențial pentru Siguranță Națională Michael Flynn știa că legăturile cu Rusia vor fi „o problemă”

Potrivit lui Wolff, înaintea alegerilor, Michael Flynn fusese atenționat că „nu a fost o idee bună să primească 45.000 de dolari de la ruși pentru un discurs. «Va fi o problemă dacă vom câștiga», a replicat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Oamenii de știință vor să construiască „Zidul Morții” pe Lună