Mesajul lui Dr. House pentru publicul din România

Mesajul lui Dr. House pentru publicul din România
Publicat: 17/06/2014, 09:52

Hugh Laurie a declarat pentru MEDIAFAX, prin intermediul organizatorilor concertului de la București, Phoenix Entertainment, că pentru el muzica a fost cel mai bun prieten alături de care a putut să-și petreacă timpul. „Un loc în care să uiți de tine, să te simți mângâiat, distrat, încântat, uimit”, spune artistul, vorbind despre ce înseamnă muzica în viața sa.
De asemenea, vedeta serialului de televiziune „Dr. House” spune că i-a plăcut din copilărie să cânte la pian și să încerce să calce pe urmele artiștilor săi preferați. În acest sens, Hugh Laurie spune că a fost influențat de nume precum The Yardbirds, The Animals, The Rolling Stones și Led Zeppelin.

Totodată, actorul și cântărețul britanic vorbește și despre pianul care apare pe coperta albumului său, precizând că acesta a fost primit în dar și a stat în locuința sa mai multă vreme. „Am vrut ceva pe copertă care să transmită importanța dragostei mele pentru muzică, dar care să reflecteze, de asemenea, un fel de joacă”, mai spune Hugh Laurie.

Jazz-ul poate avea diferite efecte asupra cântărețului, spune Hugh Laurie, dar și asupra tuturor celor care ascultă acest gen de muzică. „Mă poate face să rând, să plâng, să dansez, să-mi pierd respirația, totul. Toată viața este în această muzică”, spune artistul.

De asemenea, cântărețul menționează că nu ar putea face o listă cu melodiile sale preferate, întrucât acestea se schimbă constant. „Ar fi ca și cum ai alege un galon favorit de apă din mare unde să înoți”.

Întrebat care ar fi legendele blues și jazz alături de care i-ar face plăcere să cânte pe scenă, Hugh Laurie spune că nu ar vrea să cânte pe aceeași scenă cu artiștii săi favoriți, ci preferă să-i asculte cântând pe Ray Charles, Bessie Smith, Muddy Waters și Professor Longhair.

În ceea ce privește concertul pe care îl va susține la București, Hugh Laurie speră ca publicul să fie la fel de entuziasmat precum este el. „De abia așteptăm. Show-ul este ceva de care sunt foarte mândru. Sper că putem face ca publicul să fie la fel de fericit ca mine, atunci când interpretez aceste cântece”, a declarat artistul.

Carismaticul Hugh Laurie, cunoscut din serialul de televiziune „Dr. House”, care s-a încheiat în 2012, după cel de-al optulea sezon, își va fermeca fanii, la Sala Palatului, cu un show inedit, intim și călduros, din care nu va lipsi umorul ironic specific, cu care și-a obișnuit publicul.

Actorul britanic a intrat în Cartea Recordurilor de două ori, fiind declarat cel mai bine plătit actor într-un serial TV, dar și pentru serialul „Dr. House”, cel mai de succes serial TV din toate timpurile.

Anul trecut, Hugh Laurie și-a lansat cel de-al doilea album muzical din carieră, „Didn’t It Rain”. Albumul, care include piese jazz și blues, urmează materialului discografic lansat de Hugh Laurie în 2011, o colecție de piese blues intitulată „Let Them Talk”. Lansarea acestui prim album a fost urmată de un turneu de promovare, Hugh Laurie susținând primul său concert live din carieră în Germania, la Hamburg, în aprilie 2011.

„A fost una dintre cele mai teribile experiențe din viața mea”, a declarat, la momentul respectiv, pentru The Hollywood Reporter, Hugh Laurie despre acel prim concert. El a adăugat că s-a gândit la modul serios să apese alarma pentru incendii pe care o văzuse în holul clubului unde a susținut concertul, pentru a-l anula în ultimul moment.

Ulterior, Hugh Laurie a susținut alte peste 100 de concerte. Primul său album s-a vândut în peste un milion de copii, iar vedeta, în vârstă de 55 de ani, a susținut concerte, alături de trupa sa, The Copper Bottom Band, în SUA, Europa, America de Sud și Rusia.

Noul album al lui Hugh Laurie, care cântă la pian de la vârsta de 6 ani, include piese datând din epoca pionierilor genurilor blues și jazz – W.C. Handy („St Louis Blues”) și Jelly Roll Morton („I Hate A Man Like You”) -, dar și cântece mai noi, precum cele ale Dr. John („Wild Honey”) și Alan Price, membru al formației The Animals („Changes”).

După lansarea triumfătoare a celui de-al doilea album, „Didn’t it rain”, și un turneu sold-out în America de Sud, Australia și Noua Zeelanda, Hugh Laurie își extinde turneul mondial și în Europa, în această vară. Astfel, Hugh Laurie va susține un concert live, în premieră în România, împreună cu The Copper Bottom Band.

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim – magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas și Cărturesti, dar și online, pe www.eventim.ro. În funcție de categorie, prețul unui bilet este de 310 lei (categoria VIP), 260 de lei (categoria I), 200 de lei (categoria a II-a), 170 de lei (categoria a III-a) și 125 de lei (categoria a IV-a).

Hugh Laurie s-a născut în Oxford (Marea Britanie), pe 11 iunie 1959. A studiat la Oxford și Eton. A jucat în filme de lungmetraj precum „Rațiune și simțire” (1995), seria „Stuart Little”, „Maybe Baby” (2000), „Street Kings” (2008), dar a devenit celebru pe plan mondial datorită rolului său din serialul TV „Dr. House”, pentru care a trebuit să renunțe la accentul britanic. Pentru rolul din acest serial, Hugh Laurie a fost recompensat cu două premii Globul de Aur și alte trei nominalizări la prestigioasele trofee, două premii ale Sindicatului actorilor americani, două premii ale Asociației criticilor de televiziune și a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy.

Dorina Calin, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu