„Minerii” de criptomonede iau cu asalt calculatoarele românilor. „Într-o formă legală, ar putea să înlocuiască reclamele”

„Minerii de criptomonede iau cu asalt calculatoarele românilor. „Într-o formă legală, ar putea să înlocuiască reclamele
Publicat: 16/01/2018, 09:35

„Atacurile cu software care urmăresc obținerea de criptomonede fac parte dintr-o tendință pe care noi am evidențiat-o în predicțiile pentru acest an. Astfel, ne așteptăm ca hackerii să profite în 2018 de popularitatea în creștere a criptomonedelor și să fure bani din portofelele digitale ale utilizatorilor sau să instaleze, în secret, instrumente de mining pe dispozitive, mai ales pe cele mobile”, se arată într-un studiu al companiei.

Cercetarea Kaspersky Lab arată că numărul celor afectați de astfel de atacuri a depășit deja două milioane în 2017.

Pe de altă parte, „dacă problema este gestionată corespunzător și au acceptul utilizatorului, unele metode de mining de criptomonede s-ar putea să devină o formă legală de monetizare pentru site-uri și/sau aplicații, care să înlocuiască, în timp, reclamele”. Cu alte cuvinte, „utilizatorii și-ar putea oferi în cunoștință de cauză resursele, în schimbul accesării conținutului disponibil pe site-urile respective”, notează Kaspersky Lab.

Citește continuarea pe Mediafax.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase