Ministrul Turismului: Unii investitori au abandonat hotelurile și aduc prejudicii de imagine litoralului

Ministrul Turismului: Unii investitori au abandonat hotelurile și aduc prejudicii de imagine litoralului
Publicat: 21/05/2013, 12:38
Actualizat: 31/01/2019, 01:32

Unii proprietari de hoteluri din sudul litoralului au abandonat investițiile și aduc prejudicii de imagine tuturor stațiunilor, în ansamblu, a declarat marți, într-o conferință, ministrul delegat pentru IMM, Turism și Mediu de Afaceri, Maria Grapini, informează Mediafax.

„Investițiile în hoteluri au fost haotice și asta a dus acum la o dificultate. Am văzut acum sudul litoralului cum arată și cum anumiți investitori au abandonat hotelurile și asta crează un prejudiciu de imagine per ansamblu a litoralului și a investitorului corect care își întreține hotelul”, a spus Grapini.

Ea a afirmat că în următoarea perioadă vor fi operate modificări legislative, astfel încât să fie create zone de interes național, care să beneficieze prioritar de investiții din fonduri publice.

„De aceea, gândim acum și modificarea legislativă, să dăm informații pe piață care sunt zonele compacte de interes național unde considerăm că trebuie să facem noi politici publicie și unde partea privată poate să vină să investească. În zonele care vor fi declarate de interes național vor fi politici publice, iar banii de la buget vor merge către acele zone”, a mai spus Grapini.

La finele lunii aprilie Grapini a anunțat că proprietarii ar putea fi obligați să investească în amenajarea fațadelor hotelurilor și a împrejurimilor chiar dacă unitățile nu sunt funcționale și că lucrează în acest sens la o modificare legislativă, împreună cu Ministerul Dezvoltării.

Fii la curent cu știrile economice ale momentului. Abonează-te la pagina de Facebook Gândul Financiar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase