Miss Venezuela, încoronată Miss Universe la Moscova

Publicat: 10/11/2013, 12:37
Actualizat: 29/07/2014, 18:34

Gabriela Isler, reprezentanta Venezuelei, a câștigat, sâmbătă seară, concursul Miss Universe 2013, organizat pentru prima dată la Moscova, în cadrul unui show grandios, dar care a relansat totuși polemicile generate de o lege adoptată recent în Rusia împotriva „propagandei” homosexuale.

AFP/Mediafax Foto

Coroana cu diamante a fost înmânată câștigătoarei, o prezentatoare de televiziune în vârstă de 25 de ani, de câștigătoarea de anul trecut, Olivia Culpo din Statele Unite ale Americii, relatează AFP.

„Sunt încă în șoc. Mă simt atât de binecuvântată, sunt foarte fericită să mă aflu aici”, a declarat noua Miss Universe.

AFP/Mediafax Foto

Printre membrii juriului acestui concurs, la care au participat 86 de tinere, s-a aflat și Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith.

Ceremonia, organizată la Crocus City Hall, o mare sală de concerte de la Moscova, a fost transmisă la televiziune în multe țări de pe Glob. Concursul Miss Universe este urmărit în general de aproximativ 2 miliarde de telespectatori.

AFP/Mediafax Foto

Americanul Thomas Roberts, coprezentator al show-ului, alături de Mel B., fosta componentă a grupului Spice Girl, a dedicat spectacolul victimelor taifunul Haiyan în Filipine.

„Gândurile noastre sunt alături de voi. Vă dedicăm spectacolul din această seară”, a spus el.

AFP/Mediafax Foto

Cu puțin timp înainte de debutul ceremoniei, pe covorul roșu, Thomas Roberts, un homosexual declarat, care, imediat după ce a ajuns la Moscova a acuzat Rusia că „îi diabolizează pe homosexuali”, a revenit asupra acestei teme, care nu a fost însă abordată apoi în timpul show-ului.

AFP/Mediafax Foto

„Există legi discriminatorii, acestea sunt discriminatorii și marginalizează comunitatea LGBT (lesbiene, bisexuali, gay, transsexuali, n.r.), furnizând o soluție pentru o problemă care nu există”, a spus el.

„Știu ce înseamnă să îți fie frică să fii respins, știu ce înseamnă să fii marginalizat și sper că Rusia își va da seama că ceea ce face este greșit și că rănește oamenii”, a adăugat el.

„Compătimesc comunitatea LGBT de aici”, a continuat Thomas Roberts, care a mers la Moscova însoțit de soțul său.
Concursul Miss Universe 2013 a relansat polemicile generate de această lege promulgată în luna iunie de președintele rus Vladimir Putin și care pedepsește orice act de „propagandă” homosexuală în fața minorilor cu amendă și închisoare, după ce coprezentatorul show-ului ales inițial, americanul Andy Cohen, și el un homosexual declarat, a anunțat, în luna august, că se retrage din acest proiect.

AFP/Mediafax Foto

Andy Cohen a dorit astfel să denunțe legislația din Rusia, care, potrivit ONG-urilor, ar putea duce la arestarea și condamnarea homosexualilor care se țin de mână pe stradă.

La rândul său, Thomas Roberts a spus că a acceptat să fie coprezentator al show-ului pentru a putea să își aducă sprijinul față de comunitatea gay din Rusia, țară în care homosexualitatea a fost considerată o infracțiune, până în 1993, și o maladie mintală, până în 1999.

„Nu sunt însă aici pentru a promova drepturile homosexualilor. Cred că sunt aici pentru a promova faptul că oamenii ca mine merită să aibă parte de aceleași drepturi ca toată lumea, pentru că noi nu suntem diferiți”, a mai spus el.

Sâmbătă seară, gala a fost marcată de o interpretare specială a piesei „Dream on, dream until your dream come true” de către Steven Tyler, în picioare, pe un pian alb.

AFP/Mediafax Foto

Eliminarea rapidă din concurs a reprezentantei Rusiei, Elmira Abdrazakova, care nu a fost selecționată printre cele 16 finaliste, a reprezentat la rândul ei un moment important al show-ului de sâmbătă seară, provocând fluierături în sală.

Rusia a câștigat deja acest concurs în 2002 prin Oksana Fedorova, însă aceasta a fost deposedată de titlul Miss Universe la patru luni după acea victorie, din cauza faptului că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

AFP/Mediafax Foto

Concursul Miss Universe, născut în Statele Unite ale Americii și care există din 1952, este un eveniment anual rezervat femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, celibatare și fără copii. Participantele trebuie, totodată, să nu fi pozat niciodată nud.

Miss Universe este considerat marele concurent al concursului Miss World, de origine britanică.

AFP/Mediafax Foto

În acest an, Miss Universe a reprezentat și o bună ocazie pentru a se vorbi despre fostul consultant american în domeniul informațiilor secrete, refugiat în Rusia, Edward Snowden.
„Mesaj pentru Edward Snowden: vă este interzis să veniți la Miss Universe. Doar dacă nu vreți ca eu să vă duc înapoi acasă pentru a răspunde în fața justiției!”, a scris pe Twitter Donald Trump, organizatorul acestui concurs de frumusețe.

AFP/Mediafax Foto

România a fost reprezentată la ediția din acest an a concursului Miss Universe de Roxana Andrei. Reprezentanta României, în vârstă de 26 de ani, este originară din Târgoviște și lucrează în prezent ca model profesionist, fiind totodată studentă la o școala de televiziune.

În 2012, Miss Universe a fost desemnată Olivia Culpo, reprezentanta Statelor Unite ale Americii.

Victoria din acest concurs de frumusețe, deținut de Donald Trump și grupul NBC, îi asigură câștigătoarei – care trebuie să aibă o vârstă cuprinsă în intervalul 18-27 de ani, să fie necăsătorită, să nu aibă copii și să nu fi pozat niciodată nud – accesul, timp de un an, la diverse evenimente mondene și numeroase călătorii în lumea întreagă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?