Gândul
  • Publicat:
Magazin

Mister medical. O tânără își pierde memoria la fiecare două ore, după ce a primit o lovitură la cap: Nu știe că a murit unchiul ei. Parcă trăim un film

Mister medical. O tânără își pierde memoria la fiecare două ore, după ce a primit o lovitură la cap: Nu știe că a murit unchiul ei. Parcă trăim un film
O adolescentă din SUA a primit o lovitură puternică la cap în luna iunie și, de atunic, la fiecare două ore ea își perde memoria. Deși medicii susțin că fata nu mai are nicio problemă medicală, aceasta se trezește în fiecare dimineață crezând că este 11 iunie: „Când mă uit pe calendar și văd că este septembrie, nu îmi vine să cred.

Doctorii nu au depistat nicio afecțiune medicală, deși de când a primit lovitura, memoria tinerei îi joacă feste: „Ne spun că nu este nimic în neregulă din punct de vedere medical. Nu pot vedea nimic la RMN sau la CT. Nu este nicio sângerare, nu este nicio tumoră”, a declarant mama fetei.

Riley Horner a fost lovită din greșeală la un concert pe 11 iunie. De atunci se simte rău și își pierde memoria.

Primul medic care a consultat-o pe Riley a sus că are o simplă contuzie și a trimis-o acasă.

Medicii nu gasesc nicio explicație asupra pierderilor de memorie ale fetei: „Am un calendar pe ușă. Mă uit și văd că e septembrie și rămân uimită. Oamneii nu înțeleg. Este ca un film”, a povestit tânăra, relatează abc7chicago.com.

Riley încearcă să ducă o vață normal și pentru a-și aminti ce a făcut într-o zi, eleva își notează activitățile într-un carnețel.

Tânăra nu își poate aminti nici măcar care este dulapul ei de la școală, sau faptul că unchiul ei a murit săptămâna trecută.

„Fratele meu a murit săptămâna trecută și probabil ea nu are nicio idee. Îi spunem în fiecare zi, dar ea nu își amintește”, a declarat mama lui Riley.

 

Inchide