Modalitatea inedită prin care fetușii ascultă muzică în pântecul mamei. Totuși, dispozitivul nu poate fi folosit de toate femeile

Redactor:
Silviu Bănilă
Mai nou, femeile își introduc difuzoare audio în formă de tampoane în vagin, pentru a le oferi fetușilor o experiență muzicală.

O companie denumită Music In Baby spune că dispozitivul Babypod, care costă 150 de dolari, este proiectat pentru a-i ajuta pe fetuși să „perceapă sunetul ca și noi”, fiind poziționat în interiorul vaginului, unde țesutul îi împiedică pe bebelușii încă nenăscuți să audă sunetele.

Este adevărat că copiii aud sunete din interiorul burticii mamei, dar cercetătorii nu au dovedit deocamdată că fetușii se pot bucura, de exemplu, de… muzică, scrie thisisinsider.com.

Dispozitivul este introdus în vagin și poate fi conectat la smartphone, pentru a reda muzică.

Când mămica nu mai vrea ca fetusul să asculte muzică, „trage ușor de cablul audio” și scoate dispozitivul din vagin, similar cu înlăturarea unui tampon.

Dispozitivul poate fi folosit timp de 10-20 de minute, de două ori pe zi, începând din a 16-a săptămână de sarcină.

Compania a declarat că peste 1.000 de paciente testează dispozitivul, în cadrul unui program special.

În urma unor experimente, cercetătorii au descoperit că, în cazul anumitor genuri muzicale, fetușii scot limba și își mișcă gurile, deoarece undele lor cerebrale sunt stimulate. Totuși, concluziile respective sunt evazive și medicii recunosc acest fapt.

Un alt studiu independent a arătat că muzica pentru bebelușii din pântecul mamelor este benefică pentru creier.

Babypod este aprobat de autoritățile medicale din SUA (FDA), dar nu poate fi folosit de orice femeie.

„Înainte de a introduce un obiect în vagin, în timpul sarcinii, trebuie să obții acordul medical”, a declarat medicul ginecolog Donnica Moore.

foto: thomas staziker / Pixabay

Inchide