Ana Obretin
05.09.2018
Magazin

Motivele pentru care acuzațiile de ABUZ SEXUAL aduse actorilor Spacey, Seagal și Anderson au fost respinse de procurorii americani

Motivele pentru care acuzațiile de ABUZ SEXUAL aduse actorilor Spacey, Seagal și Anderson au fost respinse de procurorii americani
Mai multe acuzații de abuz sexual aduse actorilor Kevin Spacey, Steven Seagal și Anthony Anderson au fost respinse de Procuratura din Los Angeles, SUA, întrucât majoritatea faptelor au fost prescrise, potrivit Reuters.

Kevin Spacey, care a fost eliminat din distribuția serialului „House of Cards” după ce mai mulți bărbați l-au acuzat de abuz sexual, era cercetat de Procuratura din Los Angeles după ce o cunoștință a actorului, al cărei nume nu a fost făcut public, a spus că acesta l-a molestat sexual în 1992.

În cazul lui Spacey, Procuratura din Los Angeles a anunțat că nu va deschide un proces pentru că fapta a fost prescrisă.

Același motiv îl vizează și pe Steven Seagal, care, în ultimele luni, a fost acuzat de mai multe femei de comportament sexual nepotrivit. Astfel, în martie, două femei l-au acuzat de viol pe Seagal, una spunând că fapta a avut loc în 1993, cealaltă, în 2002, pe când ea avea 17 ani. Și actrița Portia de Rossi, soția realizatoarei TV Ellen DeGeneres, l-a acuzat că, în timpul unui casting, i-a desfăcut fermoarul pantalonilor. Acuzații de hărțuire sexuală i-a adus și actrița Julianna Margulies, starul serialului „The Good Wife”.

În ceea ce îl privește pe Anthony Anderson, în vârstă de 47 de ani, primele acuzații au apărut în presa americană în luna iulie.

O femeie care s-a ocupat de catering pentru un eveniment organizat de actor l-a acuzat pe starul serialului „Black-ish” – rol pentru care, în iulie, acesta a fost nominalizat la premiile Emmy – de atac sexual.

 

În acest caz, procurorii au decis să respingă acuzațiile, după ce femeia a refuzat să depună mărturie.

Totuși, în ceea ce îi privește pe Kevin Spacey și Steven Seagal, aceștia sunt vizați și de alte anchete, tot în urma unor acuzații de abuz sexual.

De la debutul mișcării #MeToo, numeroase personalități din mediul de afaceri, politică și divertisment au fost acuzate de diverse forme de abuz sexual, carierele multora încheindu-se abrupt.

Peste o sută de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Până în prezent, Weinstein a fost pus sub acuzare, pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, în cazurile a trei femei. Producătorul de film american a pledat nevinovat.

În urma acuzațiilor, în SUA a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook și pe alte rețele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experiențelor de hărțuire sexuală sau abuz și au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Și Eu”). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga și actrițele Anna Paquin și Evan Rachel Wood. În plus, au fost bărbați care s-au implicat în acest demers, între aceștia fiind actorul Javier Munoz.

Personalități care s-au alăturat campaniei:

Inchide