Motivul incredibil pentru care o artistă din Egipt a fost amendată și ar putea ajunge la închisoare

Redactor:
Silviu Bănilă
Motivul incredibil pentru care o artistă din Egipt a fost amendată și ar putea ajunge la închisoare
Detalii pe gândul

Sherine Abdel-Wahab a fost amendată cu 10.000 de lire egiptene (400 lire sterline) de judecătorii Curții de Moravuri din Abdin, care au găsit-o vinovată de insulte aduse statului egiptean, transmite independent.co.uk.

Decizia judecătorilor a survenit după apariție unui videoclip, în care un fan îi cere artistei să cânte melodia „Mashrebtesh min Nelha”, în traducere „Nu ai băut apă din fluviul Nil?”

Această piesă este denumită după o zicală egipteană, care spune că oricine bea apă din Nil va reveni cu siguranță. Abdel-Wahab răspunde însă: „Te vei simți mai bine dacă bei Evian” (o marcă de apă îmbuteliată).

Mai mult, artista a sugerat că persoanele care beau apă din Nil riscă să se îmbolnăvească și vor dezvolta un parazit, care „se ascunde” în corpul uman.

Cântăreața și-a cerut scuze pentru afirmațiile ei și le-a încadrat la categoria „glume proaste”.

Ea a fost condamnată în absență și nu se știe dacă va face vreo zi de închisoare, scrie independent.co.uk. Aceasta nu este prima artistă care ajunge în fața justiției din Egipt.

Anul trecut, cântăreața Shyma a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru „incitarea la defăimare” și promovarea unui film indecent.

Inchide