Motivul pentru care Derek din „Anatomia lui Grey” a fost „ucis” de creatorii serialului. „Oricât ar fi fost de greu soluția era să moară”

Motivul pentru care Derek din „Anatomia lui Grey a fost „ucis de creatorii serialului. „Oricât ar fi fost de greu soluția era să moară
Publicat: 05/08/2015, 15:49

Moartea persoanjului Derek Shepherd, interpretat de actorul american Patrick Dempsey în serialul „Grey’s Anatomy”/„Anatomia lui Grey”, a surprins și nemulțumit mulți dintre fanii producției. Acum, după aproape patru luni, creatoarea serialului, Shonda Rhimes, a explicat de ce a luat o astfel de decizie.

Într-un interviu acordat recent, aceasta a precizat că Dempsey o anunțase că dorește să renunțe la rolul interpretat. Drept urmare, și scenariul pentru următoarele episoade trebuia modificat, relatează buzzfeed.com.

„Fie Derek ar fi trebuit să plece și să o părăsească pe Meredith (…), dar ce ar fi însemnat asta? Ar fi sugerat că dragostea lor nu fusese reală și că tot ceea ce spusesem în ultimii 11 ani a fost o minciună, că McDreamy nu era, de fapt, McDreamy”, a explicat Shonda Rhimes. „Pentru mine, asta ar fi fost de nesuportat. Iubirea dintre Meredith și Derek trebuia să rămănă la fel, așa că, oricât de greu ar fi fost pentru mine, în calitate de creatoare a scenariului, pentru că niciodată nu am crezut că se va întâmpla asta, singura soluție pentru a păstra ceea ce însemna ceva pentru mine a fost ca Derek să moară, pentru ca dragostea să rămână reală”, a completat ea.

Așadar, Shonda Rhimes a precizat că personajul Derek a trebuit să moară în numele iubirii.

„Nu puteam suporta ideea că el s-ar transforma într-un personaj rău și și-ar părăsi soția și copiii. Am simțit că moartea lui era singura modalitate pentru ca magia dintre Meredith și Derek să rămână reală pentru totdeauna”, a spus ea în cele din urmă.

FOTO: Secvență din episodul „How to Save a Life”

Personajul interpretat de Patrick Dempsey, un medic specializat în neurochirurgie, a fost lovit de un automobil în episodul intitulat „How to Save a Life”, difuzat pe 23 aprilie de postul american ABC. În urma accidentului, medicul Derek Shepherd intră în moarte cerebrală, iar soția sa, Meredith Grey, interpretată de actrița Ellen Pompeo, decide să îl deconecteze de la sistemele de întreținere a funcțiilor vitale.

Fanii serialului au fost extrem de supărați. O telespectatoare americană a lansat o petiție online, prin care a cerut creatoarei serialului, Shonda Rhimes, să îl „reînvie” pe Derek Shepherd și să îl readucă în serial.

Petiția, lansată de Courtney Williams pe site-ul Change.org, se intitulează „Aduceți-l pe doctorul «McDreamy» înapoi!” și conține un text care se adresează Shondei Rhimes, producătorilor postului ABC și actorului Patrick Dempsey, potrivit MEDIFAX.

„Aici e vorba de ceva foarte important, pentru că nu poți să îi lași pe oameni să investească sentimente vreme de un deceniu într-un anumit personaj și, apoi, să îl ucizi în acest fel”, se afirmă în debutul acestui text publicat online.

„Există oameni în lumea asta care donează sânge și organe, încercând să salveze vieți, dorindu-și să devină doctori, iar toate aceste lucruri se întâmplă pentru că au fost fani ai acestui serial de televiziune. Nu ne dezamăgiți în felul acesta! Ne-ați distrus complet!”, a adăugat inițiatoarea petiției.

Patrick Dempsey a interpretat rolul medicului neurochirurg Derek „McDreamy” Shepherd timp de 11 sezoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția