Motivul pentru care Papa Francisc a sunat-o personal pe această femeie. „Inima mea s-a umplut de bucurie”

Motivul pentru care Papa Francisc a sunat-o personal pe această femeie. Inima mea s-a umplut de bucurie
Publicat: 12/03/2014, 13:21
Actualizat: 02/09/2019, 23:35

Papa Francisc a sunat-o personal pe o femeie pentru a o anunța că își dorește să îi boteze copilul încă nenăscut, după ce aceasta i-a scris o scrisoare în care i-a povestit situația dificilă în care se află și faptul că nu a dorit să facă avort, scrie Daily Mail.

Anna Romano, în vârstă de 35 de ani, era în vacanță atunci când a fost contactată de Papă și spune că imediat ce au început să vorbească i-a recunoscut vocea..

„Am fost surprinsă că m-a sunat. A spus că mi-a citit scrisoarea și că voia să vorbească personal cu mine despre ea și să mă asigure că cineva era îngrijorat în legătură cu situația mea”, povestește femeia care lucrează la un magazin și locuiește în apropierea orașului Florența.

FOTO: Vincenzo Pinto/Mediafax Foto/AFP

„Am vorbit la telefon doar câteva minute, dar inima mea s-a umplut de bucurie”, adaugă ea, menționând că, după această întâmplare, a hotărât să își numească viitorul copil Francisc.

Romano a aflat la începutul verii că este însărcinată și i-a scris Papei la scurt timp după ce a descoperit că tatăl copilului era deja căsătorit.

„Nu am fost niciodată norocoasă cu bărbații, m-am căsătorit când eram tânără și atunci lucrurile nu au mers și am divorțat. Am avut apoi câteva relații scurte până când am întâlnit un bărbat despre care am crezut că este bărbatul visurilor mele”, își începea ea scrisoarea.

„În luna iunie am descoperit că eram gravidă și atunci când i-am spus, în loc să fie fericit, mi-a explicat că este deja căsătorit, că are deja un copil și că trebuie să fac avort. I-am spus că nu voi face avort și i-am spus să plece din viața mea”, continuă ea.

Italianca spune că pe plicul ei scria doar că scrisoarea era adresată Papei Francisc și că destinația era Vaticanul. Ea speră ca povestea sa să fie un exemplu pentru alte femei aflate în situații similare.