Munții Apuseni, oglindă a Europei. CNN îi include pe lista CELOR MAI BUNE destinații turistice

Redactor:
Florin Jinga
Munții Apuseni, oglindă a Europei. CNN îi include pe lista CELOR MAI BUNE destinații turistice
Munții Apuseni, incluși de CNN pe lista destinațiilor turistice care definesc cel mai bine Europa. Vezi care sunt cele 17 locații alese de jurnaliștii americani

„The Grand Tour” reprezintă un drept de liberă trecere pentru cei bogați, la finalul secolului al XVIII-lea și la începutul secolului următor, fiind incluse pe listă tot ce avea mai bun Europa de oferit, informează CNN.

„Parte din Carpații Occidentali din Transilvania, Apusenii sunt ideali pentru vacanțe de vară, cu temperaturi răcoroase și trasee neaglomerate, cu pajiști antice, păduri virgine și piscuri calcaroase.”

Articolul descrie și depresiunea Crișului Repede și comuna Vadu Crișului. „Urși bruni și lupi pot fi observați pe aceste dealuri, deși este nevoie de răbdare și ochi ageri ca să-i zărești. Cățărătorii pot încerca mai multe trasee Via Ferrata, amenajate pe malul râului, la sud de satul Vadu Crișului”.

Printre destinațiile turistice pe care nu trebuie să le ratați atunci când faceți un tur al Apusenilor se numără: Cascada Pișoaia, o încântătoare cădere de apă de circa 18 metri care se află într-un cadru natural superb; Dealul cu Melci, o formațiune stâncoasă în care se găsesc cochilii ale melcilor care au trăit acum milioane de ani; Cascada Vârciorog; Peștera Poarta lui Ionele, Peștera Scărișoara, Peștera Urșilor și Peștera Meziad.

În zilele noastre, cu zboruri de avion ieftine, linii de cale ferată de mare viteză și destinații mai puțin cunoscute, sunt multe căi moderne ca fiecare turist să aibă parte de o călătorie spectaculoasă.

Lista completă cu cele mai frumoase destinații turistice din Europa: Picos de Europa (Spania), Insulele Lofoten (Norvegia), Munții Apuseni (România), Efes (Turcia), Avignon( Franța), Lisabona (Portugalia), Peninsula Dingle( Irelanda), Plovdiv (Bulgaria), Pompeii (Italia), Atena( Grecia), Salzburg (Austria), Henne Ștrand (Danemarca), Bruges (Belgia), Düsseldorf (Germania), WrocÅ‚aw (Polonia), Groningen (Olanda), Cairngorms (Scoția).

Foto: Captură

×
Orban, Vela și Tătaru, ședință de urgență la sediul MAI după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID

Orban, Vela și Tătaru, ședință de urgență la sediul MAI după creșterea alarmantă a cazurilor de COVID

Publicată de Gandul pe Vineri, 10 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide