Muzica lui Michael Jackson INTERZISĂ de posturi de RADIO din toată lumea, după acuzațiile de abuz SEXUAL

Muzica lui Michael Jackson INTERZISĂ de posturi de RADIO din toată lumea, după acuzațiile de abuz SEXUAL
Publicat: 08/03/2019, 11:25
Actualizat: 25/03/2019, 19:14

Nova Entertainment din Sydney, Australia, este cel mai recent post de radio care a luat decizia. În același timp, reprezentanții radioului australian ARN au anunțat că „monitorizează cu atenție sentimentele ascultătorilor privind artiștii”, scrie dailymail.co.uk.

În Noua Zeelandă, piesele starului sunt aproape total absente de pe undele radio, după ce două mari rețele din țară, MediaWorks și NZME, lideri pe segmentul comercial, au anunțat că nu vor mai difuza muzica lui Michael Jackson. În același timp, postul de stat Radio NZ a indicat că muzica lui Jackson nu figura oricum în playlist-ul său.

CTV, o rețea de radio majoră din Quebec și Ontario, Canada, a anunțat că nu va mai difuza muzica starului, mai ales după ce ascultătorii și-au exprimat opiniile în acest sens.

În urmă cu câteva zile, publicația britanică The Times a scris că muzica lui Jackson nu mai face parte din playlist-ul BBC Radio 2, dar, ulterior, BBC a transmis într-un comunicat că nu interzice artiști.

Documentarul „Leaving Neverland”, care prezintă mărturiile a doi bărbați ce îl acuză pe Michael Jackson de abuz sexual, a devenit a treia cea mai urmărită producție dintre documentarele HBO din ultimul deceniu. Cele patru ore de documentar au fost difuzate duminică și luni.

Potrivit prezentării oficiale, „Leaving Neverland” explorează „manipularea și abuzarea” a doi bărbați, de la vârsta de 7, respectiv 10 ani.

Documentarul a avut premiera pe 25 ianuarie, la Festivalul de Film Sundance, SUA. Miercuri și joi, cele două părți ale filmului au fost programate de televiziunea Channel 4, în Marea Britanie.

Documentarul, cu o durată de patru ore, regizat de cineastul premiat cu BAFTA Dan Reed, urmărește povestea lui Wade Robson și James Safechuck, din momentul în care l-au cunoscut pe cântăreț, aflat în culmea succesului său muzical, în anii ´80 și la începutul anilor ´90, până în momentul în care traumele suferite în copilărie au început să se facă simțite în viața lor de adulți.

Postul de televiziune HBO, căruia i s-au cerut daune de 100 de milioane de dolari, a dat publicității o declarație potrivit căreia decizia de a difuza documentarul urmărește să „ofere tuturor posibilitatea de a evalua filmul și acuzațiile prezentate fiecare pentru el însuși”.

În afara relatărilor făcute de cei doi, filmul reține și povestirile oferite de rudele bărbaților, dar și vocea lui Jackson însuși așa cum apare în înregistrările trimise lui Robson.

Protagoniștii documentarului au afirmat că nu au fost plătiți să apară în film și că nici nu se așteaptă la vreun fel de beneficii din acest punct de vedere.

Unul dintre cei doi bărbați a fost chiar martorul apărării și a semnat o declarație în care nega orice agresiune, în procesul din 2005, în urma căruia Jackson a fost achitat de acuzațiile de pedofilie. Ulterior, bărbatul și-a schimbat poziția, încercând chiar să deschidă o acțiune în instanță în 2013.

Lui Michael Jackson i-au fost aduse numeroase acuzații de pedofilie. În 1993, Jackson a fost acuzat că a abuzat sexual un băiat în vârstă de 13 ani, Jordan Chandler. Artistul a negat acuzațiile și totul s-a încheiat printr-o înțelegere civilă care s-a ridicat la 23 de milioane de dolari.

În 2005, un juriu a stabilit că Jackson nu se face vinovat de molestarea sexuală a lui Gavin Arvizo, care, la momentul presupuselor fapte, avea tot 13 ani.

În 2013 și 2014, după decesul lui Jackson, în 2009, au mai fost intentate două procese, de Wade Robson și James Safechuck, care au susținut că artistul i-a molestat sexual la începutul anilor 1990, pe când erau copii. Ambele cazuri au fost respinse în instanță pentru că faptele au fost prescrise.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicații grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles și efectua repetiții intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cântărețului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară și a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață