National Geographic: Top 10 lucruri pe care turiștii le pot face în București

National Geographic: Top 10 lucruri pe care turiștii le pot face în București
Publicat: 08/02/2015, 16:16
Actualizat: 27/03/2019, 23:32

National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turiștii le pot face în București. În acest top sunt incluse vizite la muzee și clădiri emblematice ale Capitalei, dar și degustări ale mâncărurilor tradiționale românești.

Astfel, vizitarea Palatului Parlamentului este una dintre atracțiile pe care National Geographic le recomandă celor care ajung în București.

„Tururi ghidate de câteva ore te ajută să cunoști o parte din clădirea (…) unde există peste o mie de camere și să te concentrezi asupra tonelor de marmură, lemn de esență tare și aur folosite în construcția clădirii, în 1980, o perioadă în care România depunea eforturi pentru a-și hrăni proprii locuitori. Ceaușescu și soția sa, Elena, au jucat împreună un rol important în construirea (clădirii, n.r.). Inițial a fost destinată pentru a găzdui birourile prezidențiale și pe cele ale Comitetului Central al Partidului Comunist Român, dar nu a fost niciodată terminată”, se arată pe site-ul National Geographic Traveler.

O altă recomandare pentru vizitatorii Bucureștiului este să se plimbe prin oraș pentru a observa arhitectura construcțiilor și frumusețea parcurilor. Un exemplu în acest sens este Parcul Cișmigiu, situat în centrul Capitalei. Totodată, este recomandată o plimbare pe Șoseaua Kiseleff, unde pot fi admirate vilele vechi, Arcul de Triumf și Parcul Herăstrău.

Nici bucătăria românească nu este uitată. Sarmalele cu mămăligă nu trebuie ratate de cei care vizitează Bucureștiul. În acest sens, sunt date exemple localurile Caru’ cu Bere și Lacrimi și Sfinți, unde se poate gusta bucătăria tradițională românească.

De asemenea, vizitatorii sunt invitați să descopere și tradițiile rurale ale României. Lăsând la o parte bulevardele aglomerate din București, vizitatorii pot descoperi tradițiile rurale ale țării noastre printr-o vizită la Muzeul Național al Țăranului Român, se arată pe site-ul National Geographic Traveler.

Un alt lucru care trebuie făcut de vizitatorii Bucureștiului este „să-și arate repectul” pentru Vlad Țepeș. Deși Vlad Țepeș este asociat mai mult cu regiunea Transilvania, cei care cunosc povestea lui Dracula din cartea lui Bram Stocker pot merge să viziteze mănăstirea situată la 40 de kilometri de București, care se găsește pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, unde se presupunea că ar fi fost mormântul lui Vlad Țepeș. Deși s-a dovedit că acesta nu a fost înmormântat aici, Snagov este un bun loc pentru o ieșire, spune National Geographic Traveler.

Nici arta contemporană nu trebuie ratată de vizitatorii Bucureștiului, consideră cei de la National Geographic Traveler. Inițial, interesul pentru acest tip de artă l-a arătat un grup de pictori și artiști vizuali din Cluj-Napoca, însă multe dintre operele lor au fost aduse în Capitală, odată cu deschiderea unor noi galerii. Printre galeriile pe care le recomandă cei de la National Geographic se numără Zorzini Gallery, H’art Gallery și Anaid. De asemenea, galeria Galateca, situată vizavi de Muzel Național de Artă, este specializată în design avangardist și nu trebuie evitată.

Localurile dintre blocuri în care se aude „zumzetul” conversațiilor printre copaci fac parte dintre atracțiile Bucureștiului. Cafenelele și barurile în aer liber s-au înmulțit în ultimii ani. „Librăria Cărturești ar fi dat trendul cu grădina Verona din spate”, spune National Geographic Traveler. Astfel, Grădina OAR, Palatul Știrbei, Grădina Eden sunt câteva dintre localurile care ar trebui vizitate.

Totodată, ar trebui vizitate bisericile vechi, a căror arhitectură ar putea impresiona. În acest sens, sunt amintite Biserica Stavropoleos, Biserica Doamnei, Biserica Antim și Biserica Sfinților Apostoli.

Nici distracția nu trebuie ignorată, așa că vizitatorii sunt invitați să meargă în Centrul Vechi al Capitalei, în baruri precum Bicicleta, La Muse, Mojo.

Cei care vizitează Bucureștiul ar trebui să știe și unde „s-a scris” istoria recentă. În urmă cu 25 de ani, fostul dictator Nicolae Ceaușescu împreună cu soția sa, Elena, au fost înlăturați de la conducerea României și uciși, în urma unei revolte. În acel moment, au murit mii de oameni, iar multe lupte au fost date în Piața Revoluției. La o privire atentă, multe dintre clădirile din acea zonă „poartă” încă semnele gloanțelor de la acea vreme, mai relatează National Geographic Traveler.

National Geographic Traveler este o revistă cu profil turistic publicată de National Geographic Society în SUA. Revista a fost lansată în 1984 și are mai multe ediții internaționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată