Nimeni nu știe cum îl cheamă, unde s-a născut și de unde are bani, dar un lucru este sigur: A regizat „cel mai slab film din istorie”

Nimeni nu știe cum îl cheamă, unde s-a născut și de unde are bani, dar un lucru este sigur: A regizat „cel mai slab film din istorie
Publicat: 04/02/2018, 19:13

Filmul lui Franco evocă povestea din spatele filmării producției „The Room”, din 2003, în care Tommy Wiseau, un personaj misterios, cu mulți bani, a investit șase milioane de dolari. Filmul, considerat de mulți cinefili drept „cel mai slab din lume” sau „atât de slab, încât devine bun”, a stârnit un adevărat cult și a generat profituri serioase, mai ales la câțiva ani de la lansare.

„The Disaster Artist”, cu James Franco, un film despre realizarea unui film

„Artistul dezastrului” spune povestea lui Tommy Wiseau, un individ ciudat, care dorește să devină actor cu orice preț. După ce Hollywood-ul îi trântește ușa în nas, Wiseau pune în practică ideea prietenului său, Greg și realizează propriul film. Astfel, în 2003, antreprenorul misterios investește 6 milioane de dolari într-o producție mediocră.

Scenariul scris de Wiseau pentru „The Room” este simplu: un „erou american”, care ajută pe oricine, este trădat de „toată lumea” și sfârșește prin a se sinucide. Filmul a redefinit fraza „atât de prost, încât este bun” și are milioane de fani în toată lumea.

Bazat pe cartea „The Disaster Artist: My Life Inside The Room”, scrisă de colegul și prietenul lui Wiseau, Greg Sestero, „The Disaster Artist” oferă mai multe întrebări decât răspunsuri, mai ales în legătură cu enigmaticul Tommy, întruchipat cu precizie microscopică de James Franco. Cine este, de fapt, Tommy Wiseau?

Nu este din New Orleans

În film, Wiseau insistă de nenumărate ori că este originar din New Orleans, în ciuda accentului său est european. Potrivit nme.com, Tommy s-ar fi născut în Polonia și a locuit în diverse țări europene, apoi s-a mutat în Chalmette, Louisiana, unde locuiau mătușa și unchiul său. În SUA, a mai stat la San Francisco, unde l-a întâlnit pe Sestero și în Los Angeles – orașul în care s-au stabilit pentru a-și urma visul în actorie.

Nu îl cheamă Tommy Wiseau

Potrivit unui mit urban, Wiseau este o variantă stâlcită a cuvântului francez pentru „pasăre”, „oiseau”. Numele ar fi fost inspirat de porecla „The Birdman”, pe care Tommy a dobândit-o în timp ce vindea jucării pentru păsări în Franța, în urmă cu mult timp. Un utilizator Reddit a descoperit informații cu privire la mătușa și unchiul lui Wiseau – odată ajuns în SUA, acesta a renunțat la prenumele Wieczor. Potrivit lui Greg Sestero, Wiseau i-ar fi mărturisit că a folosit numele Pierre, pe când lucra ca spălător de vase în Strasbourg.

„The Room” a fost inițial un roman și o piesă teatrală

În „The Disaster Artist”, vedem că Wiseau scrie un scenariu pentru „The Room” de la zero. De fapt, filmul s-a bazat pe un roman de 540 de pagini al antreprenorului-regizor, pe care Wiseau l-a scris, dar nu l-a publicat nimeni.

Tommy a cheltuit 6 milioane de dolari pentru a face filmul „The Room”

Tommy Wiseau a cheltuit 6 milioane de dolari pentru a-și vedea visul cu ochii. Totuși, James Franco estimează că Wiseau are o avere de sute de milioane de dolari, deci banii nu sunt o problemă pentru acest personaj misterios.

Nimeni nu știe de unde are bani

Înainte ca „The Room” să devină profitabil, nu se știa proveniența averii lui Wiseau (și nici acum nu se cunoaște exact…). Sestero crede că Wiseau a realizat averea pe cont propriu. După ce s-a mutat la Chalmette, acesta a mers la San Francisco, unde a vândut diverse lucruri și a avut numeroase joburi, înființând în cele din urmă compania Street Fashions USA și investind în imobiliare.

O experiență cumplită l-a făcut pe Tommy să-și urmeze visul regizoral

Dacă ați văzut filmul „The Room” din 2003, ați sesizat probabil că Tommy nu are niciun talent actoricesc sau regizoral, ci reprezintă „un magnet”, datorită misterului din jurul său. Potrivit lui Sestero, Wiseau a fost implicat într-un accident auto în California, fapt ce l-a determinat apoi să renunțe la afaceri și să viseze la o carieră actoricească, ulterior regizorală.

Nu are aceeași vârstă ca Greg Sestero

În filmul cu James Franco, Wiseau spune că este de aceeași vârstă cu Sestero. Regizorul Rick Harper, care a realizat documentarul „Room Full Of Spoons”, își amintește că a descoperit anul și luna nașterii lui Wiseau: octombrie 1955. Astfel, Wiseau are 62 de ani, iar Sestero, 39 de ani.

Încă mai este antreprenor

Pe măsură ce filmul „The Room” a devenit un cult ciudat, Wiseau a prins gluma și a creat produse vandabile, precum tricouri, lenjerie intimă și un site social, TheRoomDating.com, menit să-i reunească pe fanii producției din 2003. Dincolo de acest aspect, Wiseau încă mai este implicat în showbiz și producția de filme și seriale, după cum relevă pagina sa de IMDB.com.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ce mesaj a transmis Florin Piersic Jr. în timp ce marele actor era supus unei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Interdicție în toată România. Legea e pentru toată lumea
Vești proaste despre Florin Piersic. I-ar putea tăia piciorul - surse
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat s-au despărțit după 3 ani de relație: ”Nu am acceptat”
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Locul de veci al lui Platon, marele filosof al Greciei antice, a fost în sfârșit...