Nou videoclip cu Freddie Mercury. Celebrul artist cântă o variantă inedită a piesei „Time Waits for No One” – VIDEO

Nou videoclip cu Freddie Mercury. Celebrul artist cântă o variantă inedită a piesei „Time Waits for No One - VIDEO
Publicat: 20/06/2019, 15:30

Înregistrarea este realizată în perioada în care interpretul era în formă vocală maximă, în aprilie 1986, când artistul lucra pentru albumul „Time”, cu producătorul și compozitorul Dave Clark. Vocea lui Mercury este acompaniată doar de pian într-o înregistrare complet diferită de cea difuzată în anii ’80. Varianta lansată acum, la aproape 28 de ani de la moartea muzicianului a fost recuperată din arhive după ce Clark și-a amintit ce impresie copleșitoare i-a lăsat momentul înregistrării.

„Dave Clark nu a uitat niciun moment acea interpretare oferită de Freddie Mercury la Studiourile Abbey Road în 1986. Sentimentul pe care l-a avut în timpul înregistrării, care «i-a făcut pielea de găină», nu s-a pierdut în tot acest timp și a vrut să asculte varianta originală a piesei cu vocea lui Freddie și pianul la care cânta Mike Moran. După multe căutări în arhivă pentru varianta fără cor, a reușit să o recupereze de pe bandă, în primăvara anului 2018″, au explicat cei de la casa de discuri.

„Colaborând cu pianistul de acum 33 de ani, Mike Moran, pentru o nouă înregistrare… Dave a produs piesa pe care își dorea să o readucă la viață, curățând cele 96 de piste ale înregistrării originale până a rămas una singură, vocea lui Freddie Mercury”, au arătat cei de la Universal.

Pentru videoclip, producătorul nu a vrut să folosească filmări deja cunoscute. Avea negativele unei filmări cu patru camere păstrate la Rank Laboratories din Pinewood. Timp de patru zile, materialul filmat a fost editat până când s-a ajuns la o formulă potrivită pentru a reda interpretarea lui Mercury.

Lansarea piesei vine într-un moment în care piesele Queen au revenit în atenția publicului larg după succesul peliculei „Bohemian Rhapsody”, care a ajuns filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, cu un total de 900 de milioane de dolari, premii Oscar, Globuri de Aur și BAFTA pentru Rami Malek, interpretul lui Mercury pe ecran.

Videoclipul a adunat peste 100.000 de vizualizări în primele cinci ore de la lansare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase