Nu a avut niciodată un hit „number one”, dar este cel mai premiat și respectat rocker american. „The Boss” a împlinit 70 de ani

Nu a avut niciodată un hit „number one, dar este cel mai premiat și respectat rocker american. „The Boss a împlinit 70 de ani
Publicat: 23/09/2019, 13:53

„The Boss” este numele după care mai este cunoscut Bruce Springsteen, un artist legendar, a cărui carieră, solo și alături de formați E Street Band, se întinde pe o jumătate de secol. Potrivit CNN, artistul a câștigat 20 de premii Grammy, un Oscar, două Globuri de Aur, un premiu special Tony (echivalentul din lumea teatrului al Oscarului), plus numeroase alte premii și distincții.

Springsteen, care în 1999 a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame, a împlini 70 de ani pe 23 septembrie.

Rockerul are în portofoliu o mulțime de melodii recunoscute ușor în toată lumea. Printre acestea se numără „Born to run”, „Streets of Philadelphia”, „Tougher than the rest”, „Born in the USA” sau „Hungry Heart”. Totuși, în ciuda popularității lor, niciuna dintre aceste melodii nu a devenit un hit „number one” în cel mai important clasament din SUA, Billboard Hot 100. Zece dintre piesele lui au intrat în acest top. Cel mai sus a ajuns, pe locul 2, cu piesa „Dancing in the Dark”.

Springsteen este renumit pentru spectacolele energice și lungi pe care le ține. În 2016, la vârsta de 66 de ani, artistul a cântat dimp de patru ore și patru minute într-un concert.

Legendarul artist nu s-a ferit niciodată să vorbească despre problemele lui cu depresia și a susținut multe cauze nobile de-a lungul timpului, militând inclusiv un tratament mai bun pentru veteranii de război.

Foto: 123RF