Nu o să vă vină să credeți despre ce vorbesc femeile și barbatii când ies la bere

Nu o să vă vină să credeți despre ce vorbesc femeile și barbatii când ies la bere

Despre ce vorbesc oamenii atunci când ies la o bere cu prietenii? Mulți ar spune că femeile fac schimb de rețete, iar bărbații comentează ultimul meci de fotbal. În realitate însă, temele de conversație nu se încadrează doar în aceste stereotipuri.

Un studiu calitativ realizat recent de UNLOCK Research pentru Asociația Berarii României aduce noi informații despre percepțiile pe care femeile și bărbații din România le au asupra ieșirilor la bere și comportamentul lor în astfel de ocazii.

În top cinci discuții la bere atât la mesele doamnelor, cât și lângă berile domnilor, se află: povestirea/ rememorarea unor întâmplări din trecut, planurile de viitor, mai ales cele ce au legătură cu următoarele vacanțe sau concedii, discuțiile despre bani și locul de muncă, subiecte din agenda politic și întâmplările recente, se arată într-un comunicat remis gândul.

Totuși, deși subiectele dezbătute de femei și bărbați sunt asemănătoare, există o diferență de abordare.

Relații, machiaj, tratamente cosmetice și rețete culinare – așa cred domnii că decurg discuțiile atunci când fetele ies la o bere. Tot ei cred că, în general, doamnele și domnișoarele vorbesc mai degrabă despre nemulțumirile din ultimul timp și se întâlnesc ca să se plângă unele celorlalte.

În realitate însă, femeile abordează o varietate de subiecte: discuții despre colegi, despre viața de zi cu zi sau despre partener, despre ce mai e nou, dar și despre ultimele știri din domenii de interes comun pentru ele, cum ar fi moda. Totuși, discuțiile între femei sunt mult mai detaliate și mai intime, ele fiind mai dispuse să asculte, să-și afirme părerile și să dea sfaturi, arată studiul citat.

Stereotipuri există și de cealaltă parte a baricadei. Întrebate ce cred că discută băieții la bere, femeile spun că subiectele predilecte sunt fotbalul, gadget-urile sau jocurile și „alte femei”, totul într-o atmosferă dominată de încercările fiecăruia de a se lăuda cu propriile succese și a încerca să se impună în fața celorlalți.

Cu toate acestea, bărbații au mărturisit că subiectele lor de conversație variază: de la viața de zi-cu-zi (legate de job, casa) până la sport sau politică.

Rezultatele cercetării UNLOCK Research mai arată că la masa unor bărbați care au ieșit la bere discuția e începută de cel ce a convocat întâlnirea, pe când la o ieșire a fetelor conversația va fi demarată și monopolizată de cea care are cele mai multe lucruri noi de povestit.

„În ciuda prejudecăților, femeile pot savura în voie o bere alături de bărbați, pentru că au cu siguranță subiecte comune de discuție”, a explicat Alexandra Sandu, Research Executive Unlock Market Research. „Deosebirile intervin însă la nivel de atmosferă a conversației și de ritual – bărbații preferă să păstreze un nivel scăzut de complexitate al discuției, dar animat și foarte expresiv în gesturi de solidaritate și confirmare (se ciocnește mult, se urează, se îmbărbătează, etc.). Femeile, pe de altă parte, se concentrează mai mult pe nuanțele relatării decât pe eveniment în sine. În jurul unei beri însă, barierele de gen, vârstă sau clasă se estompează, iar discuția curge mult mai natural”, a adăugat ea.

Studiul UNLOCK Research este o cercetare calitativă de insight, desfășurată în perioada septembrie – octombrie 2014, în București și a presupus realizarea a 12 interviuri etnografice, în două etape – acasă la respondent, respectiv în timpul ieșirii „la bere” cu prietenii respondenților în localurile lor preferate. Interviurile au fost realizate cu femei și bărbați, consumatori frecvenți de bere, ocazionali sau ne-consumatori de bere, cu vârste între 25 și 35 de ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului