Nu primești NIMIC! Înțelegi? Nu primești nimic! Viața de roman a fiicei lui STEVE JOBS

Redactor:
Laura Cojocaru
Fiica lui Steve Jobs publică fragmente dintr-un romanul autobiografic. Vezi relația dificilă cu fiica dintr-o relație extraconjugală a unui geniu al tehnologiei moderne

În capitolul publicat în Vanity Fair, Lisa descrie că atunci când s-a născut, Steve Jobs nu a recunoscut că este tatăl ei, până când, doi ani mai târziu, procurorul din San Mateo, California l-a obligat să facă un test de paternitate, care s-a dovedit pozitiv. Pe 8 decembrie 1980, instanța l-a decis că trebuie să-i plătească o pensie alimentară de 500 de dolari pe lună lui Chrisann Brennan, mama scriitoarei, iar avocatul lui Jobs insistase foarte mult ca procesul să se finalizeze rapid. Patru zile mai târziu, compania Apple era listată la bursă, iar averea lui Jobs atingea 200 de milioane de dolari.

Cofondatorul Apple a murit în 2011, la vârsta de 56 de ani, fiind diagnosticat cu cancer pancreatic.

Capitolul publicat începe cu prezentarea unei secvențe în care, Lisa își vizitează tatăl bolnav, în ultimele zile de viață. Scriitoarea descrie cum un călugăr budist care îl veghea pe Steve Jobs i-a sugerat să-i atingă picioarele, moment în care acesta i-a spus că gestul îi face bine. Lisa mărturisește că – în ultimele trei luni dinaintea morții tatălui său, începusă să fure diverse mărunțișuri din casa acestuia, dintr-un impuls pe care nu și-l poate explica și căruia nu i se putea împotrivi. .

Lisa Brennan Jobs povestește cum îl vizita pe tatăl său bolnav, în fiecare sfârșit de săptămână, încercând să le fie alături mamei sale vitrege, Laurene Powell și celor trei frați ai săi: „Nu mă așteptam la o împăcare ca în filme, dar am continuat oricum să merg acolo”.

Autoarea mai dezvăluie că tatăl său își înlocuia Porsche-ul, de fiecare dată când observa vreo zgârietură. Lisa l-a întrebat o dată dacă ar putea primi mașina la care Jobs avea de gând să renunțe. – „Nu primești nimic,” i-a răspuns el. „Înțelegi? Nimic! Nu primești nimic”.

Lisa Brennan Jobs menționează în carte că tatăl său nu era generos „la bani, la mâncare sau la cuvinte”.

Steve Jobs

Autoarea mărturisește că și-ar fi dorit să aibă o copilărie în care tatăl ei să-i fie alături: „Pentru el, am fost o pată care i-ar fi putut umbri ascensiunea spectaculoasă. I-ar fi putut umbri măreția și virtutea! Existența mea îi ruina imaginea. Pentru mine, era cu totul altfel. El era parte a lumii bune și apropierea de el mă propulsa într-o lumină favorabilă.”

Lisa Brennan Jobs a considerat întotdeauna primul computer realizat de firma Apple în 1983, Apple Lisa, ca pe un gest de afecțiune al tatălui ei, dar când l-a întrebat: „Ai numit computerul după mine?”, Steve Jobs a răspuns: „Nu! Scuze, copile!”

Totuși, autoarea mai povestește că, după mulți ani, când relația cu tatăl său s-a ameliorat, Jobs a invitat-o într-o vacanță, în vizită la prietenul lui, Bono, solistul trupei U2. Atunci, Bono l-a întrebat pe Jobs dacă a numit computerul după fiica sa, iar directorul Apple a răspuns „da„.

Cartea autobiografică a scriitoarei americane, care va conține detalii despre copilăria ei și despre momentele neplăcute dintre ea și tatăl său, Steave Jobs, ale cărui invenții au revoluționat lumea, va fi publicată în luna septembrie.

Steave Jobs a fost co-fondatorul și directorul general al companiei Apple și este considerat unul dintre cele mai influente persoane, atât în industria calculatoarelor, cât și în cea a divertismentului.

Soția sa, Laurene Powell, sora Patti Jobs și cei patru copii au moștenit o avere de peste 7 miliarde de dolari.

 

Inchide