Nu știi unde o să-ți petreci SĂRBĂTORILE? Zece destinații DE NERATAT iarna aceasta

Redactor:
Ana Obretin
Nu știi unde o să-ți petreci SĂRBĂTORILE? Zece destinații DE NERATAT iarna aceasta
Iarna și-a intrat serios în drepturi. Te uiți afară și vezi o mare de alb. Nu știi unde o să-ți petreci sărbătorile? Vezi zece destinații de neratat iarna

Începem acest top cu Parcul Național Riisitunturi din Finlanda. Înființat în 1982, în Posio, în apropiere de granița cu Rusia, se întinde pe o suprafață de 77 de kilometri pătrați, iar, în timpul iernii, peisajul devine de-a dreptul bizar, pentru că arborii de aici, acoperiți de nea, încep să semene cu oameni de zăpadă. Fenomenul a primit și un nume, tykkylumi.

În Islanda, o destinație de neuitat ar fi Jökulsárlón, un uriaș lac glaciar situat în sud-estul țării, la marginea Parcului Național Vatnajökull. Acesta este considerat una dintre minunile naturale ale acestei țări.

Privit de pe șoseaua dintre Höfn și Skaftafell, apare ca o procesiune fantomatică de aisberguri albastre și a fost ales drept fundal pentru mai multe pelicule de succes, precum „A View to a Kill”, „Die Another Day”, „Lara Croft: Tomb Raider” și „Batman Begins”.

În Slovenia, tot mai mulți călători au în vedere Lacul Bled. Un decor potrivit pentru un weekend de poveste, lacul Bled este situat la aproape 60 de kilometri de capitala Ljubljana. În mijlocul lacului, pe mica insulă îmbrățișată de ape, este o bisericuță la care se poate ajunge doar cu barca, vâslind.

Lângă lac, pe o stâncă impunătoare, este situat un castel medieval încărcat de istorie, iar de pe zidurile lui poți avea o minunată priveliște asupra acestei zone idilice.

În Austria, satul Hallstatt îi face pe vizitatori să nu își mai dorească să plece. Decorul are perfecțiunea unei imagini de carte poștală, situat în Gmunden. Clădirile sale se reflectă în suprafața celebrului lac Hallstatter.

Satul este atât de spectaculos, încât chinezii au creat o copie a acestuia în Luoyang, ținutul Boluo. În stațiune se pot practica atât sporturi de iarnă și zborul cu parapanta, cât și ski nautic sau surfing. Stațiunea este vizitată anual de peste 1 milion de turiști.

Cehia surprinde prin capitala Praga. Poate capitala europeană cea mai pitorească, cu castelul său, arhitectura gotică și spectaculosul pod Carol. Dacă aveți șansa să ajungeți în Praga, orașul supranumit „Orașul de Aur”, să nu ratați funicularul Petřín și grădinile de trandafiri. Merită să faceți călătoria cu funicularul pe dealul Petrin, pe care îl puteți lua din Malá Strana.

După ce ajungeți în vârf, mergeți să admirați grădinile de trandafiri, faceți o plimbare prin parcul Petřín sau urcați în turnul de observație, numit și „turnul Eiffel din Praga”, de unde puteți admira întregul oraș.

Rusia a reușit să pună o cărămidă serioasă la temelia acestui top prin lacul Baikal, celebru în toată lumea. Cel mai mare lac cu apă dulce din lume îngheață în timpul iernii, când temperaturile pot coborî la minus 35 de grade Celsius.

Vizitatorii localității Listvyanka, de pe malul lacului, pot face curse pe gheață cu diverse vehicule și apoi pot gusta pește afumat la cald de la dughene.

Lista merită continuată cu satul Reine din Norvegia:

Topul capătă și mai multă fantezie datorită Castelului Neuschwanstein din Germania.

Svalbard, în Norvegia

Ori hotelul Juvet, în Norvegia:

Foto: Hallstatt Info/ Facebook

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide