Nunta regală. Marii absenți de pe lista de invitați la căsătoria Prințului Harry cu Meghan Markle

Nunta regală. Marii absenți de pe lista de invitați la căsătoria Prințului Harry cu Meghan Markle
Publicat: 11/04/2018, 10:19
Actualizat: 26/03/2019, 08:28

Prințul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a și fratele prințului William, se va căsători cu fosta actriță americană Meghan Markle la capela St George de la castelul Windsor, pe 19 mai.

„S-a decis că o listă oficială de lideri politici – atât din Marea Britanie, cât și din străinătate – nu este necesară pentru nunta prințului Harry și a doamnei Markle”, a declarat un purtător de cuvânt de la palatul Kensington, reședința oficială a lui William și Harry.

„Guvernul majestății sale (numele oficial al Guvernului britanic, n.r.) a fost consultat în privința acestei decizii, care a fost luată de Casa regală”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

O sursă de la palatul Kensington a confirmat că familia Obama nu a fost invitată la nuntă, iar oaspeții vor fi persoane care au legături directe cu mirii, ceea ce înseamnă că și familia Trump este exclusă.

Au existat speculații privind faptul că familia Obama va fi invitată, având în vedere relațiile personale dintre fostul președinte american și prințul Harry, dar ar fi fost ciudat din punct de vedere diplomatic ca acesta să fie invitat, iar Donald Trump să fie exclus.

O altă sursă din Guvernul britanic a confirmat că Theresa May nu va participa la eveniment.

Aceeași sursă a spus că locul în care va avea loc ceremonia este mult mai mic decât Westminster Abbey, unde a avut loc căsătoria fratelui mai mare al lui Harry, prințul William, cu Kate Middleton, în 2011. Atunci au fost invitați la eveniment premierul din epocă, David Cameron, precum și alți politicieni și diplomați.

Obama, care pe atunci era președinte, nu a fost invitat la nuntă, la care a participat însă ambasadorul SUA la Londra.

Aproximativ 600 de persoane au fost invitate la ceremonia de căsătorie a cuplului format din prințul Harry al Marii Britanii și Meghan Markle.

Cei 600 de invitați vor participa la ceremonia de căsătorie care va avea loc la capela Saint George, ce va fi urmată de un banchet oferit de bunica prințului, regina Elizabeth a II-a, la St George’s Hall.

Ulterior, circa 200 de oaspeți sunt așteptați la o recepție privată oferită la Frogmore House de tatăl prințului Harry, prințul moștenitor Charles.

Căsătoria prințului Harry, în vârstă de 33 de ani, se anunță a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie.

Prințul Harry și logodnica sa, Meghan Markle, care au o relație din iulie 2016 și s-au logodit în noiembrie 2017, stau într-o casă de pe domeniul Kensington, unde locuiesc și prințul William, soția acestuia și cei doi copii ai lor.

Recent, Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei și câțiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prințul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, și șef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Totodată, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii și-a dat consimțământul formal pentru căsătoria prințului Harry. „Îmi dau consimțământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales și Rachel Meghan Markle”, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii șase moștenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obțină consimțământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prințul Harry este al cincilea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prințul Charles, fratele său, prințul William, și copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prințul George, respectiv prințesa Charlotte. După ce se va naște cel de-al treilea copil al prințului William, în aprilie, prințul Harry va ocupa locul al șaselea în ordinea de succesiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Profeția lui Elon Musk: „A mai rămas doar un an”
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”