O actriță de Oscar face acuzații grave la adresa lui Walt Disney

O actriță de Oscar face acuzații grave la adresa lui Walt Disney
Publicat: 09/01/2014, 15:42
Actualizat: 01/08/2014, 09:50

Meryl Streep, care i-a înmânat marți Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriță la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din „Saving Mr. Banks: În căutarea poveștii”, l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste și antisemite, potrivit contactmusic.com.

HOROSCOPUL ZILEI. Pentru această zodie, ziua de astăzi este una PERFECTĂ. Mai multe aici

În discursul ce a însoțit înmânarea premiului, Meryl Streep a pus accentul pe atitudinea „bigotă” față de femei a lui Walt Disney, reflectată în strategiile companiei sale de producție.

„Unii dintre asociații acestuia au relatat că Walt Disney nu agrea femeile”, a declarat actrița, înainte de a-i înmâna premiul Emmei Thompson.

„Disney, care a adus bucurie, după cum știm, în viața a miliarde de oameni a fost probabil rasist (…) sau a avut anumite înclinații rasiste. El a format și a susținut un grup de lobby antisemit din industrie. Și a fost, fără îndoială, după cum arată strategiile companiei sale, un bigot sexist”, a continuat actrița.

Aceasta și-a exemplificat afirmațiile citând dintr-o scrisoare din 1938 a lui Walt Disney, adresată unei tinere din Arkansas, care dorea să participe la un program de formare în domeniul creării desenelor animate.

„Femeile nu au nicio contribuție creativă în legătură cu pregătirea desenelor animate pentru proiectarea pe marele ecran, deoarece această sarcină este realizată în întregime de tineri. Din acest motiv, fetele nu sunt luate în considerare pentru școala de pregătire”, preciza Disney în scrisoare.

Meryl Streep a explicat că a ales acest discurs critic la adresa lui Disney, „ca omagiu față de Emma (…) deoarece este o feministă convinsă (…), ca și mine!”.

Emma Thompson a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, la gala National Board of Review Awards, interpretând rolul lui P.L. Travers, autoarea cărții pentru copii „Mary Poppins”, în filmul „Saving Mr. Banks: În căutarea poveștii/ Saving Mr. Banks”, regizat de John Lee Hancock.

Filmul urmărește modul în care Walt Disney, interpretat de Tom Hanks, a ajuns să ecranizeze celebra carte pentru copii, după ce, inițial, s-a lovit de împotrivirea autoarei.

Meryl Streep, născută în 1949, a câștigat în 2012 premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, în filmul „Doamna de Fier/ The Iron Lady”. Acesta a fost cel de-al treilea Oscar câștigat de Meryl Streep, după cele care i-au recompensat prestațiile din „Kramer contra Kramer” și „Alegerea Sophiei”. Streep are, în total, 17 nominalizări la Oscar. Cu filme precum „Vânătorul de cerbi”, „Podurile din Madison County” și „Julie și Julia”, Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.

Emma Thompson, în vârstă de 54 de ani, a obținut premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în 1993, pentru rolul din „Întoarcere la Howard’s End”, și Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografică a romanului „Rațiune și simțire” de Jane Austen. Thompson este printre puținii actori de la Hollywood care au fost nominalizați la Oscar pentru un rol principal și un rol secundar, în același an – 1994 -, pentru două producții diferite. În cazul actriței Emma Thompson este vorba despre rolul principal din „Rămășițele zilei” și rolul secundar din „În numele tatălui”. Actrița britanică a fost recompensată și cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, în august 2010.

Walt Disney (1901 – 1966), inovator al filmului de animație și cofondator al studioului de producție Walt Disney Company, a fost nominalizat la 61 de premii Oscar și la șapte premii Emmy, deținând recordul pentru cele mai multe nominalizări la trofeele Academiei americane. Disney și echipa sa au creat unele dintre cele mai celebre filme din lume și cele mai cunoscute personaje, inclusiv pe cel pe care majoritatea îl consideră alter ego-ul său, Mickey Mouse.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului