• Publicat:
Magazin

O afacere fără concurență. Cele mai bune căpșune din România cresc la 1.200 de metri altitudine

O afacere fără concurență. Cele mai bune căpșune din România cresc la 1.200 de metri altitudine
Cele mai bune căpșune din România, care cresc și vara, când de obicei aceste fructe nu se mai găsesc, au fost dezvoltate de un grup de producători la munte, în Pasul Tihuța.

Ideea afacerii fără concurență le-a venit unor producători de la munte. În trei ani au investit 15.000 de euro, iar acum se laudă cu o producție de 8 tone la hectar. 

O afacere fără concurență. Cele mai bune căpșune din România cresc la 1.200 de metri altitudine

Căpșune care cresc și vara, în iulie și august, au fost dezvoltate de un grup de producători în Pasul Tihuța, la peste 1.200 de metri altitudine, după ce au adaptat mai multe soiuri din Spania și Italia la temperaturi mai scăzute, conform Știrile ProTV. Producătorii obțin și 8 tone de căpșune la hectar.

„Am făcut și analiza solului, am dus la Cluj și conține exact ce trebuie pentru căpșuni. Îi mare avantaj că nu avem concurență”, spune Floarea Vrancea, proprietară a plantației de căpșuni.

Ea și-a început afacerea în urmă cu trei ani și a investit 15.000 de euro. În timpul verii, apelează la rude pe care le plătește pentru a reuși să strângă recolta.

Ziua de lucru începe la 6 dimineața, iar la ora 10 primele căpșune sunt pe marginea drumului, așteptând să fie cumpărate.

Pe viitor, producătorii vor să amenejeze o parcare și o mică pensiune în care oamenii să poată să se oprească și să își culeagă singuri fructele.

Inchide