O artistă din Ucraina a creat portretul lui Vladimir Putin din 5.000 de cartușe adunate de pe front. „M-am temut să dorm în aceeași cameră cu el” – FOTO

Redactor:
Silviu Bănilă
O artistă din Ucraina a creat portretul "țarului" Vladimir Putin din 5.000 de cartușe adunate de pe frontul din estul țării, unde are loc un conflict sângeros între separatiștii proruși și soldații guvernului de la Kiev.

Autoarea operei de artă este Daria Marcenko, în vârstă de 33 de ani. Aceasta mărturisește că inițial s-a temut să doarmă în aceeași cameră cu portretul lui Putin, intitulat „Chipul Războiului”.

Primele cartușe pentru tablou i-au fost aduse de prietenul ei, un membru activ al mișcării populare EuroMaidan, care a condus la destituirea președintelui ucrainean Viktor Ianukovici în 2014.

„Din nefericire, războiul mi-a furnizat mult material pentru munca mea”, a mai spus Daria Marcenko. În cele 15 luni de război, 6.800 de persoane și-au pierdut viața, în mare parte civili. În tot acest timp, Moscova a negat că ar oferi sprijin rebelilor, scrie France Presse.

Inchide