O carte în care autoarea prezintă discuțiile pe care le-a purtat cu diverși necunoscuți din SUA are „cel mai ciudat titlu din lume”

O carte în care autoarea prezintă discuțiile pe care le-a purtat cu diverși necunoscuți din SUA are cel mai ciudat titlu din lume
Publicat: 27/03/2015, 16:45
Actualizat: 01/04/2019, 08:50

Acest volum de Margaret Meps Schulte descrie discuțiile pe care scriitoarea le-a purtat cu diverși necunoscuți în timpul unei călătorii în Statele Unite.

Volumul recompensat cu Diagram Prize, un premiu atribuit în fiecare an începând din 1978 și decernat pe baza voturilor cititorilor începând din 2000, a învins în acest an alte cărți cu titluri ciudate, precum „Nature’s Nether Regions” („Regiunile de jos ale naturii”), de Menno Schilthuizen, un volum de memorii despre menopauză – „The Madwoman in the the Volvo: My Year of Raging Hormones” („Femeia nebună dintr-un Volvo: Anul meu de hormoni furioși”), de Sandra Tsing-Loh, și „Divorcing a Real Witch: For Pagans and the People That Used to Love Them” („Divorțul de o vrăjitoare adevărată: Pentru păgâni și oamenii care obișnuiau să îi iubească”), un ghid practic despre felul în care trebuie încheiate relațiile păgâne, de Diana Rajchel.

Au mai fost nominalizate cărțile „Where do Camels Belong?” („Cărei familii aparțin cămilele?”), o investigație a locului ocupat de fiecare specie, scrisă de Ken Thompson, „The Ugly Wife Is Treasured at Home” („Soția cea urâtă este prețuită acasă”), un eseu despre iubire și sex sub China maoistă, scris de Melissa Margaret Schneider, și „Advanced Pavement Research: Selected, Peer Reviewed Papers” („Studiu despre pavajul avansat: Analize selectate realizate de specialiști”), de Bo Tian.

Acest trofeu literar insolit, care nu este însoțit de niciun premiu financiar, este atribuit de revista The Bookseller, o publicație britanică de business specializată în domeniul industriei editoriale.

Volumul câștigător este desemnat prin votul publicului, pe site-ul publicației The Bookseller.

Premiul Diagram a fost înființat în 1978 la Târgul de carte de la Frankfurt, din inițiativa lui Bruce Robinson, pentru a înlătura plictiseala în rândul participanților. Primul câștigător al premiului Diagram a fost volumul „Al doilea workshop internațional despre șoarecii nud/ Second International Workshop on Nude Mice”.

Printre cărțile câștigătoare la edițiile anterioare s-au numărat volumele „Cooking with Poo” („Să gătim cu Poo”), o carte de bucate thailandeză scrisă de chef-ul din Bangkok Saiyuud Diwong, a cărui poreclă este Poo, „Estonian Sock Patterns All Around the World” („Tipare de șosete estoniene în toată lumea”), „The Mushroom in Christian Art” („Ciupercile în arta creștină”) și „Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way” („Cum să faci afaceri ca dentist în stilul lui Ginghis Han”).

În 2014, cartea desemnată câștigătoare a fost „How to Poo on a Date” („Cum să faci treaba mare în timpul unei întâlniri”), care prezintă o serie de sfaturi pentru situațiile stânjenitoare ce pot să apară în timpul întâlnirilor romantice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto