O femeie a devenit în același timp mamă și bunică

Publicat: 08/09/2012, 10:27
Actualizat: 30/07/2014, 02:23

Cindy Reutzel, o femeie de 53 de ani din Chicago, și-a născut în urmă cu o săptămână nepoțica, informează Daily Mail.

Bunica a devenit mamă purtătoare pentru copilul fiicei ei, Emily Jordan, de 32 de ani, și a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă.

Emily avea 29 de ani atunci când descoperit că are cancer de col uterin. Înainte de a fi supusă unei histerectomii, ea și soțul ei Mike au aflat că așteaptă un copil.

Puși să aleagă între viața propriului copil și viața lui Emily, cei doi au decis să meargă mai departe cu operația de înlăturare a uterului.

„Nu pot descrie ceea ce am simțit când am aflat că am cancer și că pierd orice șansă de a mai purta vreodată un copil în pântece”, a povestit Emily pentru cotidianul britanic.

Atunci când totul părea pierdut, speranța a venit de la mama lui Emily, Cindy Reutzel, care s-a oferit să fie mamă surogat pentru copilul fiicei ei și al soțului acesteia, Mike.

La doar câteva zile de la aniversarea de 32 de ani lui Emily, a venit pe lume și micuța Elle Cynthia Jordan.

Fertilizarea în vitro cu ajutorul mamelor surogat este o practică din ce în ce mai utilizată în lumea întreagă. În anul 2007, o bunică de 51 de ani din Brazilia și-a născut nepoții gemeni prin aceeași procedură.

Deși este preferabil ca mamele surogat să aibă între 20 și 30 de ani, în cazul unei bunici tinere și sănătoase din punct de vedere clinic precum Cindy a fost posibilă o excepție.

Atunci când doctorii au aflat că ovarele lui Emily au rămas intacte și că putea concepe un embrion, mama acesteia a venit cu ideea că ar putea să poarte un copil pentru cei doi.

„Nu aș fi vrut ca Emily și Mike să aibă o astfel e legătură strânsă cu o altă persoană decât cu mine”, a spus Cindy.

Dar totul a mers bine și după ce micuța Elle Cynthia a venit pe lume în condiții normale, bunica s-a gândit chiar că ar putea repeta experiența.