O femeie a rămas fără dantură pentru că a băut prea mult ceai

O femeie a rămas fără dantură pentru că a băut prea mult ceai
Publicat: 26/03/2013, 15:50
Actualizat: 20/03/2019, 14:14

O femeie în vârstă de 47 de ani din Michigan, SUA, a dezvoltat o boală osoasă foarte rară, care a dus la pierderea întregii danturi. Afecțiunea a apărut după ce americanca a băut zilnic, timp de 17 ani, o cantitate foarte mare de ceai, informează Daily Mail.

Femeia s-a decis să meargă la medic, după ce a început să simtă dureri în brațe, spate, picioare și șolduri. În urma unei radiografii, medicii au constatat că pacienta prezenta calcificări în zona spatelui și a ligamentelor și că suferea de fluoroză, o boală foarte rară de oase.

Fluorul se găsește atât în ceai, cât și în apă și este recomandat să nu se depășească 4 mg pe litru. Deoarece femeia consuma o sută de pliculețe de ceai zilnic (20 de mg), cantitatea de fluor din corpul ei a crescut, depășind de patru ori limita normală, precizează sursa citată.

Fluoroza este o afecțiune foarte rară în Marea Britanie și Statele Unite, fiind și mai răspândită în țări precum India sau China, unde nivelul fluorului din apă este mult mai ridicat.

După ce a început să reducă cantitatea zilnică de ceai, simptomele femeii au început să se amelioreze. Odată ce cantitățile de fluor din corp se vor reduce, boala va dispărea, mai scrie Daily Mail (Maria Neagu).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase