O mamă a făcut un gest impresionant după ce și-a pierdut nou-născutul. L-a ținut în brațe numai trei ore: „Dacă nu am putut salva viața copilului meu, vreau să salvez viețile altor bebeluși”

O mamă a făcut un gest impresionant după ce și-a pierdut nou-născutul. L-a ținut în brațe numai trei ore: „Dacă nu am putut salva viața copilului meu, vreau să salvez viețile altor bebeluși
Publicat: 26/11/2019, 12:49

Sierra Strangfeld din Wisconsin era însărcinată în 20 de săptămâni când copilul ei nenăscut a fost diagnosticat cu trisomia 18, potrivit Daily Mail

Malformația cromozomial deformează părți ale corpului și ale organului bebelușului. Un nou născut cu asemena malformație trăiește, de regulă, mai puțin de 24 de ore.

Totuși, femeia nu a vrut să-l avorteze. L-a născut, l-a ținut în brațe și după trei ore, bebelușul a murit.

Femeia a dorit să facă un act de caritate pentru bebelușii născuți prematur și a petrecut 63 de zile pentru a-și extrage laptele matern și pentru a-l dona.

Sierra și soțul ei au fost extrem de fericiți la auzul veștii venirii pe lume a celui de-al doilea copil.

Pe prima fetiță Sierra nu a putut să o alăpteze și era extrem de fericită când se gândea că va avea această șansă când se va naște băiețelul.

Dar, când sarcina ajunsese la 20 de săptămâni, femeia a aflat o veste cumplită: copilul suferea de sindromul trisomia 18.

„Nu s-a pus problema unui avort. Am vrut să facem cunoștință cu neprețuitul nostru dar de la Dumnezeu și să-l tratăm ca pe un bebeluș cu care am fost binecuvântați”, a povestit femeia.

După ce a născut, femeia a petrecut puțin timp cu fiul ei. După trei ore bebelușul a murit.

La scurt timp, femeia a hotârât să-și doneze laptele matern:

„Nu i-am putut salva viața bebelușului meu. Dar, donând lapte matern, pot salva viețile altor bebeluși”, a declarat Sierra.

Copiii cu trisomia 18 sau sindromul Edwards au trei copii ale cromozomului 18, în loc de doua copii, așa cum este normal. Acest cromozom în plus este letal pentru majoritatea copiilor născuți cu aceast sindrom.