O mamă își hrănește fiul dependent de jocuri video, deoarece acesta nu se ridică de la calculator. Carlito stă chiar și 48 de ORE în fața monitorului

O mamă își hrănește fiul dependent de jocuri video, deoarece acesta nu se ridică de la calculator. Carlito stă chiar și 48 de ORE în fața monitorului
Publicat: 26/02/2019, 15:58

În 2017, Lilybeth Marvel, în vârstă de 37 de ani, a observat că fiul ei, Carlito, preferă să stea ore în șir la un internet cafe din orașul natal Nueva Ecija, situat în Filipine, scrie odditycentral.com.

Lucrurile au degenerat și acum adolescentul de 13 ani stă chiar și 48 de ore la calculator, absorbit de jocul Rules of Survival. Săptămâna trecută, doamna Marvel a filmat momentul în care își hrănește fiul în internet cafe-ul respectiv.

„Amărâtule…Ia și mănâncă”, îi spune femeia fiului ei. „Ai foarte mulți bani, s-ar putea să vii acasă de abia mâine… Vrei să faci pipi? Dumnezeule, îmi pare rău că a ajuns așa. Ești atât de enervant”.

Femeia se referă la monezile pe care Carlito le adună pentru a-și alimenta dependența de jocuri video. Nu se știe exact dacă banii sunt de la părinții săi sau tânărul îi obține pe alte căi, dar acesta devine agitat când mama ia un pumn de bănuți și chiar o ține de mână, pentru a-i pune la loc!

Clipul viral are trei minute, în care puștiul „zombie” de abia observă prezența mamei sale. Nu se uită la ea, își ține ochii în monitor și mestecă hrana din farfurie.

Unii au compătimit-o pe femeia din Filipine, în timp ce alții au învinovățit-o că nu i-a măsuri mai dure pentru a-și scăpa fiul de dependența de jocurile video.

Aceasta a declarat că tatăl băiatului a încercat metode mai categorice, dar totul a eșuat și Carlito s-a întors în internet cafe, la scurt timp.

Cei doi părinți disperați au fost nevoiți să-l retragă pe copil de la școală, deoarece avea rezultate mediocre, din cauza dependenței de jocuri. Ei s-au concentrat asupra problemelor puștiului și cer ajutor în mediul online.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase