O nouă televiziune generalistă se va lansa în România

O nouă televiziune generalistă se va lansa în România
Publicat: 06/10/2015, 12:03

CNA a analizat, în ședința de marți, o solicitare a societății Linkpresstv SRL din București de acordare a unei licențe audiovizuale pentru difuzare națională prin rețele de comunicații electronice (prin cablu, n.r.) a televiziunii generaliste Linkpress TV din București.

Consiliul a mai analizat acest subiect în ședința din 28 iulie, când membrii CNA nu au fost convinși de acest proiect de televiziune și au respins solicitarea de acordare a licenței. La momentul respectiv, din echipa televiziunii Linkpress TV făcea parte și directorul Mirel Mircea Amariței. Avocat și președinte ale Partidului Prodemo, Mirel Mircea Amariței a candidat la funcția de președinte al României la alegerile din 2014.

La ședința de marți a CNA, Mirel Mircea Amariței nu a mai fost prezent. În locul său, în fața membrilor CNA au fost prezenți Dragoș Vasilescu, care este în prezent director al Linkpress TV, și Eugen Ionescu, directorul tehnic al televiziunii.

Dragoș Vasilescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Mirel Mircea Amariței nu mai face parte din echipa Linkpress TV. El a precizat, totodată, că asociatul unic al acestei televiziuni este Maricel Coman.

Totodată, potrivit informațiilor prezentate în ședința CNA de marți, investiția inițială în lansarea televiziunii Linkpress TV ar fi de 850.000 de euro.

„Postul nostru își va propune să fie un post generalist, care să greșească din ce în ce mai puțin și să reprezinte o contrapondere a prostului gust din ultima perioadă în media (…) Ne vom axa în principiu pe educație, am achiziționat mai multe filme și documentare care vorbesc despre geografia lumii, despre politica lumii ș.a.m.d. (…) Vom da un spațiu destul de larg copiilor, pentru că, în ultima vreme, în grilele televiziunilor naționale și locale, copiii ocupă un loc accidental (…) Am dori ca prin prestația noastră să devenim o televiziune interesantă pentru oamenii de rând, pentru oamenii normali, și nu vom face oamenii să își arunce televizorul pe fereastră (…) Nu vom apela la sânge pe pereți, pentru că se întâmplă și lucruri normale în țara asta”, a spus Dragoș Vasilescu.

El a precizat că Linkpress TV va putea începe să emită în două-trei luni, în funcție de negocierile pe care reprezentanții televiziunii le poartă cu operatorii de cablu UPC și RCS&RDS. „Suntem pregătiți în proporție de 80% să dăm drumul”, a explicat Dragoș Vasilescu.

Acesta a precizat că, la lansare, Linkpress TV va fi disponibil și pe platforma online SeeNow.

Totodată, Dragoș Vasilescu a spus că, în primele șase luni, televiziunea Linkpress TV cel mai probabil nu va putea să difuzeze publicitate. „Am făcut toate calculele și o anumită perioadă vom putea să rezistăm fără niciun fel de probleme, cât timp ne vom împicioroga (…) După șase luni de zile de grație, vă vom propune și o grilă în care vom avea publicitate”, a spus Vasilescu.

În ceea ce privește echipa Linkpress TV, Dragoș Vasilescu a precizat că din aceasta vor face parte jurnaliști și operatori care în prezent lucrează la alte televiziuni. „Majoritatea colegilor care vor lucra la noi lucrează în prezent în alte televiziuni”, a spus Vasilescu, precizând că acesta este motivul pentru care nu le poate face publice numele în acest moment.

În urma discuțiilor, CNA a decis să acorde licența pentru Linkpress TV. Decizia de acordare a licenței a fost luată cu șase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Viorel Buda, Răsvan Popescu și Laura Georgescu), în timp ce „împotrivă” au votat Monica Gubernat, Dorina Rusu și Radu Călin Cristea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat...
Prognoză ciudată emisă de Accuweather pentru România. Se anunță vremuri tulburi
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Talia lui Kim Kardashian a șocat internetul în ținuta de la Met Gala 2024
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
BANII românilor sunt verificați. Statul CONFISCĂ tot. Legea pe care ești obligat să o respecți
Mașinile diesel devin istorie. Motorina nu mai este rentabilă în benzinării
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cum va fi vremea în luna mai: Temperaturi peste medie și precipitații variabile
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
(P) Importanța Pavelelor de Cauciuc: O Alegere Durabilă și Versatilă pentru Diverse Aplicații