Obiceiurile ciudate ale unor scriitori faimoși

Redactor:
Diana Bahrin
Obiceiurile ciudate ale unor scriitori faimoși
Creativitatea și inspirația se pot lăsa de multe ori așteptate, marii scriitori nefiind nici ei scutiți de blocaje, pe care le depășeau în diferite moduri. Unii scriau doar întinși în pat, în timp ce alții aveau nevoie de băutură pentru a așterne cuvintele pe foaia de hârtie.

Vă prezentăm în continuare unele obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi, precum Charles Dickens, George Orwell sau Virginia Woolf.

Pentru scriitori precum Mark Twain, Marcel Proust, George Orwell si Edith Wharton, patul devenea birou, aceștia preferând să scrie în timp ce stăteau întinși.

La cealaltă extremă, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Philip Roth, Lewis Carroll sau Virginia Woolf alegeau să scrie doar stând în picioare. Mulți scriau chiar și la mașina de scris stând în picioare.

Sunt alți autori care au dus creativitatea la alt nivel, folosind mai multe culori atunci când scriau. De exemplu, Alexandre Dumas avea o ordine foarte clară în privința culorii folosite. Acesta scria cu roz volumele non-ficțiune, cu albastru romanele de ficțiune și cu galben poeziile.

Și Virginia Woolf folosea cerneală diferită, optând pentru nuanțe precum verde, violet sau albastru. Violet era culoarea sa favorită, dar o folosea doar pentru a scrie scrisori.

Lui William Faulkner i-a placut atât de mult să bea în timp ce scrie, încât pe mormântul său se află două sticle de Jack Daniels și Mint Julep.

A bea cafea este ceva normal, asta dacă nu bei 40-50 de cești pe zi așa cum făcea Honore de Balzac care credea că doar așa va putea scrie.

Dan Brown, autorul celebrului roman „Codul lui Da Vinci”, stă cu capul în jos atunci când întâmpină probleme de creativitatea. El a recunoscut acest lucru, menționând că îl ajută să se relaxeze și să se concentreze mai bine. De asemenea, el ține o clepsidră pe birou care funcționează ca un memento, o dată pe oră ridicându-se de pe scaun și întinzându-se pentru a-și relaxa mușchii.

Victor Hugo ducea totul la un alt nivel. Când avea termene limita, el cerea unui angajat al său să îi ia toate hainele din casă. În acest fel se asigura că nu va putea să iasă din casă, ci se va concentra la scris, scrie Buzzle.com.

Inchide