OMS: Incidența cancerului va crește cu 70% în următorii 20 de ani

Redactor:
Mădălina Chițu
OMS: Incidența cancerului va crește cu 70% în următorii 20 de ani
Cancerul va afecta peste două decenii 25 de milioane de persoane

Numărul de cazuri de cancer la nivel mondial va crește în următoarele două decenii cu 70%, avertizează reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Potrivit datelor, de la 14 milioane de bolnavi de cancer câți erau în 2012, incidența acestei boli va ajunge la 25 de milioane de noi cazuri de cancer pe an în 2034, informează The Guardian.

Cel mai recent raport al OMS privind cancerul susține că nu este plauzibil să credem că putem vindeca boala și că oamenii trebuie să se axeze în schimb pe prevenirea unor noi cazuri. Chiar și cele mai bogate țări vor avea probleme în a se descurca cu costurile în creștere ale tratamentele, iar țările mai sărace, unde se vor înregistra cele mai multe cazuri, nu sunt deloc pregătite pentru povara care urmează.

Incidența cazurilor de cancer la nivel global s-a mărit foarte mult în perioada 2008-20012, de la 12,7 milioane de noi cazuri pe an la 14,1 milioane de noi cazuri. În următorii 20 de ani, se va ajunge la 25 de milioane de cazuri noi de cancer pe an, ceea ce reprezintă o creștere cu 70 de procente, mai notează sursa citată.

În rândul bărbaților, cel mai răspândit tip de cancer este cel la plămâni (16,7% dintre cazuri), iar la femei, cancerul la sân este cel mai întâlnit (25,2%). Cancerul la colon, la prostată și la stomac sunt următoarele tipuri de cancer ca număr de cazuri.

Inchide