Opt membri ai familiei actriței Angelina Jolie au murit în ultimii ani din cauza cancerului

Opt membri ai familiei actriței Angelina Jolie au murit în ultimii ani din cauza cancerului
Publicat: 30/03/2015, 16:47

Angelina Jolie a luat măsuri drastice după ce a aflat că este purtătoare a unei gene (BRCA) care crește considerabil riscul de cancer și a suportat de curând o nouă intervenție chirurgicală. Duminică, tabloidul britanic The Sun a publicat un articol în care a dezvăluit faptul că opt membri din familia actriței au murit în ultimii ani din cauza cancerului.

Vedeta în vârstă de 39 de ani a suportat recent o operație de extirpare a ovarelor și a trompelor uterine, la doi ani după ce a suportat o dublă mastectomie.

Actrița americană, mamă a șase copii, a vorbit într-un editorial apărut în The New York Times despre motivele care au determinat-o să facă operațiile respective și a spus că a luat acea decizie pentru a crește în rândul publicului gradul de conștientizare în ceea ce privește riscul de cancer și, în cele din urmă, pentru a salva viețile altor persoane.

O fotografie a familiei Angelinei Jolie, realizată în 1977, reprezintă un avertisment brutal în privința pericolelor pe care le generează această boală pentru persoanele care se îmbolnăvesc de cancer înainte de a ajunge la vârsta a treia.

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Mătușa actriței, Debbie Martin, a murit de cancer mamar în 2013, la vârsta de 61 de ani. O altă mătușă, Stella Laws, și o verișoară, Francine, au murit din cauza cancerului. Bunicul Rolland Bertrand a murit din cauza unui cancer la glandele salivare în 1985, la vârsta de 61 de ani, la fel ca unchiul ei Raleigh. Bunica Angelinei Jolie, Lois, a murit de cancer ovarian la vârsta de 45 de ani, iar străbunica ei, Virginia Gouwens, a murit din cauza aceleiași maladii la vârsta de 53 de ani.

Ron Martin, unchiul vedetei americane, care a fost căsătorit cu mătușa acesteia, Debbie Martin, spune că este mândru de faptul că Angelina Jolie a ales să facă publice aceste dezvăluiri despre starea ei de sănătate.

„Este o persoană foarte retrasă. Însă a ales să expună în public întregul istoric medical al familiei sale și face acest lucru pentru o cauză dreaptă. Poate să salveze sute de mii de vieți”.

Debbie Martin a murit în mai 2013, la mai puțin de două săptămâni după ce Angelina Jolie a dezvăluit – tot prin intermediul unui editorial publicat în The New York Times – că a suportat o dublă mastectomie, în speranța de a putea să evite cancerul.

„Debbie a fost mândră de Angelina. Si fericită că ea avea o șansă reală pentru a învinge această boală”, a adăugat Ron Martin.

Săptămâna trecută, vedeta hollywoodiană a publicat un editorial, intitulat „Angelina Jolie Pitt: Diary Of A Surgery”, în The New York Times, în care și-a explicat decizia de a-și extirpa ovarele și trompele uterine.

Medicii au găsit o tumoare într-unul dintre ovare, dar aceasta s-a dovedit a fi benignă, iar țesuturile adiacente nu prezentau semne de cancer.

În urma acestei operații, actrița spune că a intrat într-o menopauză forțată și nu va mai putea să aibă copii.

Ea a decis să își păstreze însă uterul, întrucât nu există cauzuri de cancer uterin în istoricul medical al familiei sale.

„Mă simt în continuare feminină și mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine și familia mea. Știu că fiii și fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiți să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»”, a adăugat vedeta americană.

Angelina Jolie spune că decizia de a suporta o nouă operație este una personală, care nu trebuie să fie luată de toate femeile aflate în situația ei. „Cel mai important lucru este să aflați care sunt opțiunile pe care le aveți și să alegeți cea mai bună soluție pentru persoana voastră”, a adăugat actrița.

Angelina Jolie a aflat în 2013 că este purtătoarea genei BRCA1 care crește cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar și cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Mai puțin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 – pe care o are și Angelina Jolie – sau gena BRCA2, care se aseamănă foarte mult cu prima.

Cumulat, aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% și 90% și sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.

Angelina Jolie are o relație de aproape zece ani cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei „Domnul și doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith”, unde interpretează un cuplu de asasini profesioniști. Atracția dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp și în viața reală. Brad Pitt a divorțat de actrița Jennifer Aniston în 2005, după patru ani și jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezați de presa de la Hollywood „Brangelina”, s-au căsătorit în vara anului 2014 și au șase copii: trei adoptați – Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, și Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam – și trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, și gemenii Knox și Vivienne, născuți în iulie 2008.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
O vrea sau nu ca invitat Denise Rifai pe Erika Isac la "40 de întrebări..."
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?