Orășelul cu un singur locuitor din Connecticut, scos la vânzare

Redactor:
Silviu Bănilă
Orășelul Johnsonville din Connecticut va fi licitat de site-ul Auction.com. Ansamblul este format din opt clădiri, printre care se numără un magazin universal, un grajd, o capelă, o moară și o tavernă.

Orășelul poartă numele lui Emory Johnson, fostul proprietar al morii de bumbac din centru. În anii ’60, acesta a fost cumpărat de mogulul din industria aerospațială Raymond Schmitt, care a dorit să-l transforme într-o atracție turistică. Schmitt a restaurat o parte din clădiri, pentru a-i reda orașului imaginea din anii 1800. Proprietatea cuprinde în prezent o vilă originală, construită în stil italian, un pod acoperit, o tavernă și alte case.

Potrivit money.cnn.ro, după ce s-a certat cu autoritățile din orașul vecin East Haddam pe fondul „congestionării” zonei, Schmitt a renunțat la procesul de renovare în 1994 și a murit după câțiva ani. Orașul a rămas gol și persoanele pasionate de supranatural spun că spiritul lui Schmitt încă mai bântuie străzile acestuia.

Moștenitorii lui Schmitt au vândut sute de obiecte care i-au aparținut milionarului, inclusiv caleașca, mobila și o barcă cu aburi. În 2008, clădirile și terenul au ajuns în proprietatea unui dezvoltator hotelier, care a intenționat să deschidă acolo un cămin pentru bătrâni. Investitorul a renunțat la afacere pe fondul lipsei unei infrastructuri adecvate. De câțiva ani, orașul este administrat de un singur om. Cei care doresc să cumpere orașul-fantomă din Connecticut ar trebui să scoată din buzunar cel puțin 800.000 de dolari. În trecut, orașul a fost scos la vânzare pentru trei milioane de dolari. Există și un preț pentru rezervare, dar organizatorii licitației – care se va încheia la 30 octombrie – nu au dorit să-l divulge. 

Inchide