OSCAR 2013 – Momente șocante în istoria galei – VIDEO

OSCAR 2013 - Momente șocante în istoria galei - VIDEO
Publicat: 22/02/2013, 16:37
Actualizat: 04/07/2013, 00:16

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles (fostul Kodak Theatre). Înainte de OSCAR 2013, iată o retrospectivă a celor mai inedite discursuri de OSCAR.

Din 1929, când a avut loc prima ediție a premiilor Oscar, au fost înregistrate mai multe momente și incidente șocante în timpul ceremoniei:

– Discursul incoerent al lui Gwyneth Paltrow când a primit, în 1999, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru prestația din „Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare In Love”.

– Sărutul pasional dintre Adrien Brody și Halle Berry. Starul filmului „Pianistul” a sărit pe Halle Berry și a sărutat-o cu foc, când s-a urcat pe scenă să primească premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, din mâinile acesteia, în 2003.

– Melissa Leo a scos un „fuck” în timpul discursului de mulțumire. Totul părea să meargă bine în timpul discursului de mulțumire al Melissei Leo, care a câștigat, în 2011, Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru interpretarea din „Luptătorul/ The Fighter”. Referindu-se la discursul celei care a câștigat premiul cu un an înainte, Melissa Leo a spus: „Când m-am uitat la Kate (Winslet, n.r.), anul trecut, totul părea al dracului (fucking, n.r.) de ușor”. La final, aceasta s-a scuzat, dar deja intrase în istorie.

– Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor în războiul din Irak. Moore s-a lansat într-o critică la adresa fostului președinte american George W. Bush, în discursul său de mulțumire, când a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru „Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine”, în 2002.

– Hilary Swank a uitat de soțul ei în discursul de mulțumire. Hilary Swank a fost atât de uimită că a primit Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal, în 2000, pentru rolul din „Boys don’t cry”, încât a uitat să îl menționeze pe soțul ei, Chad Lowe, în discursul de mulțumire.

– Tom Hanks a dezvăluit că unul dintre profesorii săi din liceu este gay. Când a câștigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru „Philadelphia”, în 1994, Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, și-ar fi dorit să rămână în umbră. Hanks i-a mulțumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai grozavi americani gay”. Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală.

– Angelina Jolie s-a sărutat pasional cu fratele ei, James Haven, la ediția din 2001 a Oscarurilor.

– Cher a purtat o ținută dezastruoasă, care arăta mare parte din corpul artistei, la ediția din 1998 a premiilor Oscar.

– Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, în 1999, pentru rolul din „La Vita e Bella”.

– Jennifer Garner s-a împiedicat pe scările care conduceau spre scenă. Artista a urcat rușinată pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, în 2006, după ce s-a împiedicat de trena rochiei sale, pe scări. „Îmi fac singură cascadoriile”, a glumit ea.

– David Niven a fost întrerupt de un exhibiționist. Un om gol a fugit prin fața lui Niven, pe scenă, când acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gală a Oscarurilor, în 1974.

– Roman Polanski a primit o interdicție din partea organizatorilor galei. În urmă cu 11 ani, Polanski câștiga Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru „Pianistul”. Dar, din cauza trecutului său sumbru, nu a apărut la gală, deoarece poliția americană l-ar fi arestat pe loc pentru pedofilie. La anunțarea premiului, toată audiența l-a aplaudat în picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul în numele regizorului și i l-a înmânat acestuia din urmă, într-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro