OST FEST. Ultimul val de rock: WASP, Megadeth și Motorhead

OST FEST. Ultimul val de rock: WASP, Megadeth și Motorhead
Publicat: 18/06/2012, 12:06
Actualizat: 18/06/2012, 12:06

OST Fest, primul festival de rock al verii din Capitală, s-a încheiat duminică, printr-o nouă desfășurare de forțe pe scenă, culminând cu prestațiile WASP, Megadeth și Motorhead, și în mulțimea de fani, care nu și-au precupețit eforturile pe o vreme toridă și pe asfaltul încins de la Romexpo.

Startul a fost dat duminică de trupele autohtone Reborn și Metrock, pentru o mulțime de mii de oameni, care creștea în continuu.

Au urmat suedezii de la Lake of Tears, de la aproximativ 16.30, pe o căldură ce nu dădea semne să se potolească, dar care nu i-a împiedicat pe fanii trupei care a vizitat de mai multe ori România să cânte, să danseze și să aplaude furtunos piesele pe care le ascultă de ani de zile, ca „Raven Land”, „So Fell Autumn Rain”, „The Greymen” și „Boogie Bubble”, cât și pe cele mai noi de pe albumul „Ilwill” lansat anul trecut – „Demon You/ Lily Anne”, „Ilwill” și „Crazyman”. „Vă mulțumim, prieteni! Sunteți minunați! E foarte cald în țara asta!”, le-a strigat solistul Daniel Brennare fanilor care acompaniau piesele prin aplauze ritmate, iar spre final, pentru a anunța „Forever Autumn”, a spus: „Nu este un cântec de festival, dar pentru că suntem din nou în România, o să-l cântăm”. S-au retras după aproximativ o oră, lăsând un nou concert amintire publicului din România, cu care s-au fotografiat la final de pe scenă.

Pe scenă a apărut în scurt timp sigla W.A.S.P., trupă care sărbătorește 30 de ani de existență, în care a mai vizitat și Bucureștiul, dar și Cluj-Napoca. Și au adus pe scena de la OST Fest piese din istoria lor, din anii ’80 – „The Real Me”, ’90 – „The Idol”, de pe cel mai recent album – „Babylon” (2009) – „Crazy”, întocându-se, pentru final, la albumul de debut, „W.A.S.P.”, cu „I Wanna Be Somebody”, când solistul Blackie Lawless a împărțit mulțimea în două, făcând fiecare jumătate să aplude pe rând.

Megadeth au revenit și ei în fața publicului din România, cu o tornadă de hituri – „Hangar 18”, „A Tout Le Monde”, „Angry Again „, „Symphony of Destruction”, solo-uri de chitară (Dave Mustaine) și bas (David Warren) și au acordat un bis – „Holy Wars”, la finalul unui show exploziv. „Sperăm că v-ați distrat!. Ne vom întoarce”, a promis Mustaine, după dezlănțuirea de o oră care a acaparat mulțimea.

Motorhead au încheiat seara de duminică, de la 21.00 la 22.20, interpretând, printre altele „Going to Brasil”, „I Know How to Die”, „The One to Sing the Blues”, „Just Cos’ You Got the Power”, și invitând publicul să facă gălăgie („Make some funcking noise!”), pentru că nu vin așa des la București. Totboșarul Mikkey Dee a făcut senzație cu un solo de mai multe minute, iar „Ace of Spades” și „Born to Raise Hell” au răsunat la bis, spre bucuria fanilor.

Heavy metal-ul britanic și-a spus cuvântul în ultimul concert de pe scena principală a OST Fest, publicul putând apoi să asculte formațiile românești Tiarra, Khors,Shifting Sands, Voodoo și Code Red, până târziu în noapte, pe cea de-a doua scenă, amplasată într-un cort de mari dimensiuni.

Potrivit organizatorilor, numărul participanților la OST Fest, care a început vineri, aducând la Romexpo peste 30 de trupe, s-a ridicat la circa 35.000.

OST Fest, inițiat în urmă cu doi ani, sub numele OST Mountain Fest, și desfășurat la Bușteni (2010) și Râșnov (2011), a avut prima ediție în Capitală, organizată de Project Events și Cavalleria Events.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Mare problemă pe litoralul românesc. Deschiderea sezonului, în pericol
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?