• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Pălăria purtată de Harrison Ford în seria INDIANA JONES, adjudecată la licitație pentru o SUMĂ URIAȘĂ. Cât a plătit un fan pentru CELEBRUL accesoriu

Pălăria purtată de Harrison Ford în seria INDIANA JONES, adjudecată la licitație pentru o SUMĂ URIAȘĂ. Cât a plătit un fan pentru CELEBRUL accesoriu
Pălăria purtată de Harrison Ford în seria Indiana Jones, adjudecată la licitație cu 440.000 de euro. Află cât au plătit alți fani pentru accesorii celebre din filme

Aproximativ 600 de obiecte au fost scoase la licitație joi, de compania Prop Store, însă vedeta evenimentului, geaca purtată de personajul Han Solo, interpretat de același Harrison Ford, în partea a cincea a seriei „Războiul stelelor/ Star Wars”, „Imperiul contraatacă/ Empire Strikes Back”, ce avea un preț de pornire de 500.000 de lire sterline, nu și-a găsit cumpărător.

În schimb, pălăria purtată de Indiana Jones în „Căutătorii arcei pierdute/ Indiana Jones and the Raiders of the lost Ark” a fost adjudecată pentru 393.600 de lire sterline (443.000 de euro), depășind estimarea de 300.000 de lire sterline.

Din 2014, Prop Store organizează anual licitații de obiecte folosite pe platourile de cinema.

Tot joi, o sabie-laser folosită de Anakin Skywalker/ Dark Vader, personajul central al seriei „Star Wars”, în episodul „Răzbunarea lorzilor Sith” a fost vândută pentru 110.000 de lire sterline (124.000 de euro).

De asemenea, hoverboard-ul lui Marty Mcfly, jucat de Michael J. Fox, din filmul „Înapoi în viitor/ Back to the future” a fost vândut pentru 30.000 de lire sterline (34.000 de euro).

Organizatorii licitației spuneau înainte de eveniment că se așteptau la încasări de 3,5 milioane de lire sterline (4,6 milioane de euro).

 

Inchide