Paradă de mașini ARO, sâmbătă în Capitală

Paradă de mașini ARO, sâmbătă în Capitală
Publicat: 07/09/2012, 21:50
Actualizat: 04/02/2019, 00:17

O paradă de mașini ARO va avea loc sâmbătă în Capitală cu ocazia lansării în cinematografe, pe 14 septembrie, a filmului „Despre oameni și melci” de Tudor Giurgiu, informează un comunicat.

Evenimentul este organizat de Transilvania Film în colaborare cu Libra Film Production și Retromobil Club România – Asociația națională a posesorilor și restauratorilor de vehicule istorice.

Astfel, sâmbătă, bucureștenii se vor putea bucura de un eveniment inedit ce va avea în centru un brand național, ieșit de ceva vreme din sfera de interes a publicului: mașinile ARO.

Punctul de întalnire al mașinilor este în Piața George Enescu, la ora 10.00, privitorii putând admira expunerea unor modele celebre de ARO și interacționa cu posesorii acestora. Printre modelele participante la paradă, sosite din înteaga țară, se numără: ARO M461(IMS), ARO 241, ARO 243 și ARO 10.

Alături de posesorii mașinilor ARO și membrii Retromobil Club România, la paradă vor participa și actorul Andi Vasluianu, eroul principal din comedia „Despre oameni si melci”, alături de regizorul Tudor Giurgiu și alți membri ai echipei filmului.

În jurul orelor 12.00 coloana de mașini se va deplasa către destinația finală, Băneasa Shopping City, pe traseul: Bd. Magheru, Bd. Ana Ipătescu, Bd. Aviatorilor, Bd. Kiseleff, Șos. București-Ploiești. În parcarea mall-ului Băneasa Shopping City, începând cu ora 13.30 vor avea loc demonstrații ale modelelor ARO prezente la paradă, iar cei doritori pot participa la un drive test gratuit.

„Pentru ca pasiunea pentru ARO să se poată dezvolta, acum 12 ani s-a înființat secția ARO M461, care a reușit să aducă împreună colecționarii de ARO. Secția există în cadrul Retromobil Club România, care este autoritatea națională în domeniul mașinilor. De-a lungul timpului, ARO M461 a devenit obiect de patrimoniu, iar în fiecare an membrii clubului au întâlniri în diferite locații din țară. Cea mai cunoscută astfel de întâlnire este Zimbrul din Carpați, al cărei punct final are loc chiar în Câmpulung Muscel”, a declarat Viorel Burcea, membru Retromobil Club România

ARO (Auto România) a fost un producător de vehicule off-road din Câmpulung Muscel, România. Și-a început producția în 1957 și a produs peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 țări (înainte de 1989, 90% din producție a fost exportată). Automobilul de teren a ieșit din fabricație în anul 2003.

Acest eveniment este strâns legat de lansarea în cinematografele a filmului de ficțiune „Despre oameni și melci” în regia lui Tudor Giurgiu, a cărui acțiune se petrece în anul 1992, în Câmpulung Muscel, la fabrica de mașini ARO. Publicul va putea gusta din plin o comedie savuroasă cu români descurcăreți, care pornesc într-o aventură de zile mari.

În „Despre oameni și melci” spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiți precum Andi Vasluianu, Dorel Vișan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă și Alina Berzunțeanu. Filmul are premiera pe 14 septembrie 2012 în cinematografele din întreaga țară si este distribuit de Transilvania Film în colaborare cu Ro Image.

„Mașina Aro mi se pare acum un trofeu vintage, are o importanță aparte pentru că reprezintă o epocă ce nu mai există. La fel ca piesa lui Dan Spătaru, «Drumurile noastre, poate», care deși e un evergreen, e un icon pentru anii ’90”, mărturisește Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Șapte reguli care te vor ajuta să economisești mulți bani
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Elisabeta I, Regina Fecioară sau Gloriana