Paradă de ogari și plimbări cu trăsura pe Domeniul Cantacuzino din Florești, în cadrul evenimentului hipic internațional „Karpatia Horse Trials”

Paradă de ogari și plimbări cu trăsura pe Domeniul Cantacuzino din Florești, în cadrul evenimentului hipic internațional Karpatia Horse Trials
Publicat: 24/09/2014, 13:48
Actualizat: 15/10/2014, 17:19

Un eveniment hipic internațional va fi găzduit în weekendul 10-12 octombrie pe domeniul familie Cantacuzino din Florești, județul Prahova. Este vorba despre „Karpatia Horse Trials”, aflat anul acesta la prima ediție.

Competiția ecvestră internațională va fi împărțită pe trei categorii de participanți și compus din probele de dresaj, obstacole și cross-country. În plus, programul celor trei zile va mai cuprinde un concurs demonstrativ de atelaje cu doi și patru cai, demonstrații ecvestre și o demonstrație de leadership asistat de cai.

„Karpatia Horse Trials” va include pe agenda sa și o paradă de ogari, expoziții de fotografie, pictură și obiecte realizate manual. De asemenea, publicul va avea ocazia să cunoască întreg domeniul cu o suprafață de 130 de hectare prin plimbări cu trăsura.

Accesul la eveniment se va face pe baza unui bilet în valoare de 10 lei/zi, ce poate fi achiziționat la intrare. Încasările obținute vor ajunge în fondul destinat restaurării întregului Domeniu Cantacuzino.

Domeniul Cantacuzino din Florești are în palatul Micul Trianon, considerat o bijuterie arhitecturală la începutul secolului al XX-lea. Clădirea concepută arhitectul I.D. Berindei se află în prezent în posesia Fundației Cantacuzino Florești, care dorește să-i redea strălucirea de altădata și să-l transforme într-un spațiu care să găzduiască evenimente speciale.

Istoria palatului Micul Trianon începe în anul 1911, când prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino (1832-1913), unul dintre cei mai bogați oameni ai epocii sale, cunoscut și sub numele de Nababul, descendent al lui Constantin Brancoveanu și de doua ori prim-ministru al României, începe construcția acestuia pe locul vechiului conac.

Aspirând să-i confere un aspect la fel de spectaculos precum cel al palatului Trianon de la Versailles, palatul a fost construit pe trei niveluri inegale (demisol, parter și etaj), fațada conținând zece coloane neoclasice. Domeniul cuprindea grădini de agrement și terenuri de vânatoare și echitație, iar în partea de sud un parc cu arbuști rari, care a fost completat de către arhitectul Emile Pinard cu o grădină à la française. Criza economica și izbucnirea Primului Război Mondial, precum și moartea Nababului în 1913 au impiedicat finalizarea proiectului. Nici după al Doilea Război Mondial lucrările de restaurare și utilizarea palatului nu au fost posibile, pentru că Micul Trianon a împartășit soarta a aproape tuturor reședintelor de țară din România, fiind preluat de către stat. A fost recuperat ulterior de Maria Ioana Cantacuzino.

Martor la cele mai negre momente ale istoriei României, Domeniul Cantacuzino din Florești are acum șansa să-și recâștige locul și imaginea binemeritate, datorita Fundației Cantacuzino Florești, al cărei scop este restaurarea întregului domeniu, inclusiv a Micului Trianon, și promovarea lui la nivel național și internațional și introducerea lui în circuitul public.

Competițiile din cadrul primei ediții „Karpatia Horse Trials” sunt organizate în colaborare cu Asociația Sportivă Hipohouse, cu implicarea și participarea directă a Federației Ecvestre Române (FER) și a Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun