Pericolele pe care le ascund unele diete vegetariene

Pericolele pe care le ascund unele diete vegetariene
Publicat: 18/07/2017, 01:17

O serie de cardiologi sunt de părere că mâncarea vegetariană poate fi la fel de nesănătoasă precum mâncarea obișnuită deoarece consumul ridicat de cartofi, dulciuri sau cereale poate crește riscul bolilor de inimă.

Cercetătorii au examinat și au făcut distincția între trei tipuri de diete vegetariene. Prima dietă se bazează pe alimente vegetale, însă cuprinde și câteva tipuri de carne. Al doilea tip de dietă studiat se bazează exclusiv pe consumul de fucte și legume proaspete, iar al treilea tip studiat este o versiune nesănătoasă a dietei vegetariene.

Dr. Ambika Satija, cercetător în cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Harvard, a declarat că „au fost examinate trei categorii de alimente care au fost corelate cu riscul bolilor de inimă. Astfel, alimentele sănătoase, plantele și legumele proaspete, prezintă un risc scăzut al bolilor de inimă, însă unele alimente vegetale, precum cartofii sau cerealele bogate în zahăr, au fost asociate cu un risc crescut al bolilor de inimă.”

„Din câte se pare, există o mare varietate în ceea ce privește calitatea nutrițională a alimentelor vegetale, devenind crucial să se țină cont de calitatea alimentelor atunci când ținem o dietă pe bază de plante”, a adăugat Satija.

În studiile anterioare privind efectul dietelor vegetariene asupra sănătății, cercetătorii nu au făcut diferențieri între produsele alimentare vegetale, tratând în mod egal toate produsele vegetariene.

Potrivit cercetătorilor, cei care fac apel la dietele vegetariene ar trebui să pună preț pe grăsimile nesaturate și pe fructele și legumele proaspete. În plus, modificările în nutriția fiecăruia ar trebui să se producă treptat deoarece. schimbările majore în nutriția fiecăruia pot produce efecte negative asupra organismului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase