Peștele poate fi periculos pentru femeile însărcinate. Află în ce condiții!

Peștele poate fi periculos pentru femeile însărcinate. Află în ce condiții!
Publicat: 17/02/2013, 15:41
Actualizat: 29/07/2014, 21:10

Sarcina este o perioadă deosebită în viața unei femei, iar alimentația joacă un rol extrem de important nu doar pentru sănătatea și starea ei de bine, dar mai ales pentru sănătatea viitorului bebeluș. Însă peștele, unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care am fi tentate să le consumăm cât mai des în această perioadă, poate fi de multe ori mai periculos decât pare, având consecințe profund negative asupra dezvolătrii micuțului.

Orice mamă își dorește ce-i mai bun pentru copilul ei. Așa se face că, din exces de zel, unele viitoare mămici ar putea consuma din belșug alimente despre care cred că le fac bine. Specialiștii de la Mayo Clinic avertizează asupra faptului că există un risc pe care peștele și crustaceele – alimente sănătoase de altfel, îl ridică în cele 9 luni de sarcină.

Pericolul mercurului

Când provin din surse sănătoase, de încredere și nu din ape contaminate, peștele și fructele de mare sunt furnizori importanți de proteine și acizi grași Omega 3 care contribuie din plin la dezvoltarea cerebrală a bebelușului. Însă de multe ori acestea conțin și cantități însemnate de mercur care pot fi periculoase pentru micuț.

Aflați care sunt cei mai periculoși pești în perioada sarcinii!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase