Petreceri TEMATICE, bucate TRADIȚIONALE și muzică LIVE. Revelionul, la MUNTE sau la MARE?

Petreceri TEMATICE, bucate TRADIȚIONALE și muzică LIVE. Revelionul, la MUNTE sau la MARE?
Publicat: 28/12/2018, 13:00
Actualizat: 25/03/2019, 20:38

Turiștii care au ales să petreacă Revelionul în stațiunile din Munții Banatului sunt așteptați de către administratorii pensiunilor cu bucate tradiționale, țuică, vin fiert, foc de tabără și petreceri tematice.

Administratorii cabanelor, pensiunilor și hotelurilor din stațiunile din Munții Banatului, din județul Caraș-Severin, s-au pregătit minuțios astfel încât turiștii care doresc să petreacă Revelionul în această zonă să aibă parte de o petrecere de Anul Nou de neuitat.

Anul acesta, proprietarii unei pensiuni din stațiunea Crivaia au pregătit trei petreceri tematice în cadrul sejurului de Revelion. În timpul acestora, turiștii trebuie să poarte costume specifice. Este vorba despre o petrecere cu tematică „super eroi”, una cu „meserii”, iar cea de-a treia, care se așteaptă să fie și cea mai energică, „rock. Turiștii vor putea participa și la un concert rock. De asemenea, bucatele tradiționale, friptura, vinul sau țuica fiartă vor umple mesele turiștilor.

Cât costă un sejur? Un pachet de trei nopți, în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, costă 1.100 de lei de persoană, în cameră dublă cu balcon, iar pentru copii, tariful este de 300 de lei. Pentru un sejur de cinci nopți, o persoană trebuie să scoată din buzunar 1.390 de lei, iar pentru copii se percep 390 de lei.Persoanele care doresc să petreacă Revelionul în pensiunea din Munții Banatului pot plăti sejurul și cu tichete de vacanță.

Oferte sunt multe, iar distracția este garantată. Administratorii unei cabane din stațiunea Semenic îi așteaptă pe turiști, de Revelion, cu platouri țărănești în timpul cinei din noaptea dintre ani, cu tobă, cârnați, maieș, ceapă roșie, slănină, jumări și brânză telemea.

O altă ofertă este al unui hotel din stațiunea Văliug care a pregătit petreceri tematice de Revelion, iar turiștii sunt așteptați cu foc de tabără și țuică fiartă din partea casei. Clienții sunt invitați la cina festivă de Revelion, iar în noaptea dintre ani vor veni copii din sat cu Plugușorul. Prețul unui sejur de patru nopți ajunge la 1.300 de lei de persoană.

La Rânca: Carnaval cu măști și muzică live

Proprietarii de cabane, pensiuni și hoteluri din zona montană Rânca, județul Gorj, nu s-au lăsat mai prejos și s-au întrecut în oferte pentru a atrage turiștii de Revelion. Prețul unui pachet de cinci nopți, la unități turistice de trei margarete, cu toate mesele incluse și muzică live, costă aproximativ 1.500 de lei, iar voucherele de vacanță sunt acceptate.

Prețurile pachetelor turistice pentru Revelion au rămas la fel ca anul trecut, potrivit președintelui asociației care reprezintă interesele proprietarilor de pensiuni și hoteluri din zona montană Rânca, Constantin Pănescu.

Ca bonus sunt organizate carnavaluri cu măști, muzică live și băutură la discreție.

„În proporție de 90% avem închiriat pentru Revelion. Am avut 100% de Crăciun, am reușit să mulțumim turiștii, oferim produse tradiționale. Pregătim diverse surprize. Ca și în anii precedenți, noi avem o super ofertă, în jur de 1.500 de lei cinci nopți, șase zile, cu mic dejun, cină în fiecare zi, dar avem, spre surpriza tuturor, două mese festive, în noaptea de Revelion, cu toate produsele, cu fel și fel de aperitive, atât tradiționale, cât și europene, cu sărmăluțe, cu pește, ruladă de somon, torturi, open bar, orice dorește clientul să bea, formație cu soliști. Avem carnaval cu măști, cu curcan la proțap, cu carne de la garniță, cum făceau bunicii odată, pălincă, țuică, dj, concurs la care premiul I este un Crăciun gratis la Rânca”, a declarat, corespondentului Mediafax, Constantin Pănescu, proprietarul unui complex turistic situat la baza principalei pârtii de schi din Rânca.

La o altă pensiune, locurile de cazare pentru Revelion au fost ocupate în proporție de 100% încă din noiembrie. 430 de lei de persoană, pe noapte, în pensiune completă, numai cu produse tradiționale pregătite în casă. „La noi sunt ocupate toate camerele de mult. Sunt turiști români. O parte din cei care au venit au mai fost la noi, este a cincea oară, deja sunt fidelizați. Avem lăutari. Este și zăpadă pentru schi”, a precizat, pentru Mediafax, administratorul unei vile din Rânca.

Voucherele de vacanță sunt acceptate în acest an. „Primim și vouchere de vacanță, cu toate cele trei firme abilitate. Fiind abilitați de Ministerul Turismului suntem în colaborare cu toate unitățile. În jur de 20-25% sunt numai cu vouchere. Noi aici pierdem, contractele cu firmele de decontare se duc până la 1%, 1,8% pe cazare și tot ce este pe masă se duce până la 8 procente, procente pe care noi le pierdem din costul total. Eu am 30 de camere în ambele pensiuni, prețuri pentru toate buzunarele, restaurant mare, sală de conferințe. Avem turiști din Franța, Italia, Germania și Belgia”, a mai declarat Pănescu.

Unii dintre turiști au ales să achite în avans pachetul de Revelion.

„Am fost și anul trecut la Rânca, mergem și anul acesta. Este foarte frumos să te afli în noul an cu familia și prietenii, la munte, mergem cu sania, la schi, ne bucurăm de produse tradiționale, iar prețurile sunt mai mult decât acceptabile. Eu am achitat pachetul din luna octombrie”, a spus Diana, o femeie din Bengești-Ciocadia.

Constanța petrece Anul Nou printr-un concert promițător

Constănțenii, dar și turiștii aflați la sfârșit de an la malul mării, sunt invitați să petreacă Revelionul 2019 în Piața Ovidiu, într-o atmosferă incendiară, alături de artiști de renume – Sore, Nicoleta Nucă sau DJ SlimBoy. La trecerea dintre ani, cei prezenți vor admira și un spectacol de artificii, Primăria Constanța achitând pentru întregul show peste 650.000 de lei.

Primăria Constanța va organiza Revelionul 2019, în Piața Ovidiu, iar timp de șase ore cei prezenți la spectacol vor petrece alături de artiști cunoscuți și se vor bucura de un foc de artificii, de 10 minute.

La fel ca în anii trecuți, pentru realizarea accesului în condiții de siguranță a tuturor participanților la eveniment, circulația autovehiculelor în zona peninsulară a orașului va fi restricționată în data de 31 decembrie, urmând ca oprirea, parcarea și staționarea oricărui autovehicul să fie interzise în perimetrul de siguranță.

Hotelurile propun pachete speciale pentru noaptea de Revelion

Mai multe hoteluri de pe litoral au pregătit pachete speciale pentru noaptea de Revelion. Aici, bineînțeles, nu se poate schia, dar e o atmosferă numai bună pentru odihnă, pentru că o vacanță de iarnă la malul mării poate fi cea mai bună alegere.

Oferta propune vacanțe de două, trei sau patru nopți pe litoral, pentru cei care vor să petreacă Sărbătorile de Iarnă relaxându-se pe litoral, unde se pot bucura de spectacolul mării, pot să facă plimbări lungi pe plajă, să petreacă multe clipe relaxante în centre SPA moderne sau pur și simplu să se odihnească.

Hotelurile de pe litoral care au oferte pregătite pentru Revelion sunt cele de 3 și 4 stele, care sunt deschise tot timpul anului și au facilități de încălzire a camerelor, majoritatea fiind în stațiunea Mamaia.

Pentru Revelion, prețurile pentru pachetele cu două și trei nopți de cazare pleacă de la 1.744 lei/ sejur trei nopți, pentru două persoane, dar cu all inclusive, într-un hotel de trei stele, bani în care intră și masa de Revelion, plus o petrecere surpriză de Sfântul Vasile.

Pentru cei mai pretențioși, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete mai complexe, care cuprind pensiune completă, petrecerea de Revelion și acces gratuit la saună sau Spa, prețul pentru acest pachet fiind pe măsură, de 1.600 de lei/ persoană/ cameră dublă pentru trei nopți de cazare, totul în hotelurile de patru și cinci stele. Aici petrecerile organizate în noaptea dintre ani sunt tematice.

În Eforie Nord, ofertele de Revelion pleacă de la 1.744 de lei, pentru un sejur de trei nopți, și poate ajunge până la 4.077 de lei, dar pentru patru nopți. Aici sunt incluse și întâmpinarea oaspeților cu vin fiert și cozonac, cadouri de bun venit în cameră, petreceri de iarnă cu grătar tradițional, țuică fiartă și jocuri de iarnă, petrecerea de Revelion și alte petreceri surpriză.

Mai spre sudul litoralului, în stațiunea Jupiter, o cameră dublă, cu vedere la mare, într-un hotel de patru

stele, poate fi închiriată cu 3.465 de lei. Oferta include trei nopți de cazare, în regim all inclusive, petrecere de bun venit, petrecere tematică în noaptea de Revelion – The Great Gatsby, cu cod vestimentar din anii ’20, muzică live, jazz, cabaret, Dj, cabină foto și artificii.

De Revelion, alte câteva zeci de vile și pensiuni din toate stațiunile de pe litoral au pregătit câte o ofertă, de câte două, trei sau patru nopți de cazare, pentru cei care vor să-și petreacă sărbătorile de iarnă la malul mării. Aici doritorii pot închiria o cameră, sau chiar tot imobilul, în funcție de numărul de persoane din grup, la prețuri pentru toate buzunarele.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă din Spania a crezut că Brad Pitt a văzut-o pe TikTok și s-a...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Pedeapsă redusă pentru tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia. Mama victimei:...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore