• Publicat:
Magazin

PFA în 5 minute, invenția a trei clujeni care va revoluționa birocrația mondială

PFA în 5 minute, invenția a trei clujeni care va revoluționa birocrația mondială
Sub deviza "PFA în 5 minute", trei tineri din Cluj au realizat un site de completare automată de formulare.

Invenția acestora este în acest moment o inovație în domeniu, cel puțin în România, prin timpul extrem de redus prin care orice doritor își poate înființa sau desființa un PFA sau o intreprindere individuală. Tinerii intenționează să îmbunătățească și chiar să revoluționeze sistemul birocratic din România și din întreaga lume.

Site-ul www.approd.ro este creația a trei tineri de 25 de ani, Raul Pop, Alin Vlașin și Mihai Negrean, foști colegi la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Ideea înființării unui astfel de site le-a venit după ce ei înșiși s-au „lovit” de birocrație.

„Noi activăm în domeniul IT și, la început, avem nevoie de PFA-uri. Ne-am dat seama că lucrurile merg foarte greu, însă am realizat că se poate automatiza. Iar eu am fost primul client al site-ului. Iar acum dorim să ajutăm și alte persoane”, a declarat, pentru Vocea Transilvaniei, Raul Pop.

Site-ul își propune să fie simplu, rapid, sigur. Informațiile se scriu o singură dată, care se inserează ori de câte ori este nevoie de ele la atingerea unui buton, ceea ce reprezintă un mare avantaj, iar la final, oamenii sunt ghidați ce să facă cu formularele, prin oferirea de suport tehnic și informații complete.

„Marele avantaj este faptul că, în cinci minute poți completa toate formularele le scoți la imprimantă, le semnezi. Noi le spunem celor care accesează și unde să meargă cu ele, unde să le depună, oferim sfaturi și recomandări despre activitatea ulterioară. Am împărțit totul în niște pași foarte simpli. Primul vizează numele, apoi datele de contact, datele din buletin sau domiciliul. Este vorba de niște pași simpli, la finalul cărora, formularul îți este trimis pe e-mail, cu datele completate. După completarea formularelor, utilizatorii primesc informații despre realizarea dosarului, unde trebuie depus, și care sunt pașii următori”, a precizat Raul Pop.

Inchide