Philip Seymour Hoffman, marcat în ultima lună de consumul de droguri și de despărțirea de iubită

Philip Seymour Hoffman, marcat în ultima lună de consumul de droguri și de despărțirea de iubită
Publicat: 04/02/2014, 12:38
Actualizat: 29/08/2014, 00:05

Consumul de heroină „Ace of Spades”, un tip de droguri cu potențial letal, și despărțirea de femeia cu care avea o relație de mai mulți ani au reprezentat evenimentele care l-au marcat profund pe actorul Philip Seymour Hoffman, a cărui ultimă lună din viață a fost una tragică, scrie Mediafax.

Potrivit tabloidului britanic, actorul american ar fi murit, la vârsta de 46 de ani, după ce s-a injectat cu un tip de heroină cu potențial letal.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Polițiștii newyorkezi au găsit opt săculețe goale, marcate cu inscripțiile „Ace of Spades” și „Ace of Hearts”, în apartamentul actorului. Acestea conțin de obicei un amestec letal de heroină și fentanil – un analgezic opioid utilizat pentru a micșora durerile resimțite de pacienții diagnosticați cu cancer.

Cele două denumiri se numără printre sutele de „branduri” folosite de distribuitorii de droguri pentru a-și marca produsele, însă ele nu au mai fost descoperite pe străzile din New York din anul 2008, potrivit CNN.

Compușii letali pe care îi conțin, din cauza cărora li se mai spune și „Bud Ice”, „Income Tax” și „Theraflu”, au făcut peste 100 de victime în Statele Unite în ultimul an – dintre care peste 30 de decese doar în statul Maryland din luna septembrie.

Între timp, în statul Pennsylvania s-au produs deja 20 de decese asociate cu aceste droguri doar în luna ianuarie. Oficialii americani estimează că alte 22 de persoane au decedat din cauza unor supradoze de heroină-fentanil în statul Rhode Island în primele două săptămâni ale anului 2014, potrivit Providence Journal.

Potrivit unei surse, poliția din New York a lansat o anchetă și încearcă să afle dacă actorul Philip Seymour Hoffman a murit din cauza unei injecții cu acest drog letal.

Ultima lună din viața starului american a fost una foarte dificilă, după ce acesta s-a despărțit de iubita lui Mimi O’Donnell, după o relație de mulți ani.

Philip Seymour Hoffman, care are trei copii cu designerul de costume Mimi O’Donnell, în vârstă tot de 46 de ani, a închiriat începând din octombrie un apartament pe strada Bethune din cartierul Greenwich Village, pentru care plătea o chirie de 10.000 de dolari pe lună.

Trupul neînsuflețit al actorului a fost descoperit în acest apartament, duminică dimineață, de un prieten apropiat al starului, scenaristul și dramaturgul David Bar Katz, care a fost rugat de Mimi O’Donnell să îl viziteze pe Philip Seymour Hoffman pentru a vedea cum se mai simte fostul ei partener de viață.

Actorul american a apărut pentru ultima dată în public în luna ianuarie, la ediția din 2014 a Festivalului de film Sundance, organizat în statul Utah, unde a fost prezent pentru a promova filmele „God’s Pocket” și „A Most Wanted Man”.

„Părea ușor răvășit și palid”, afirmă publicația The New York Post.

Actorul și-a respectat angajamentele față de presă, pozând pe covorul roșu alături de colegii săi din distribuția filmului „A Most Wanted Man”, Rachel McAdams și Willem Dafoe.

Totuși, a refuzat să acorde interviuri, iar agentul său de presă a spus că actorul „avea nevoie de câteva minute de liniște”.

Mimi O’Donnell, femeia cu care Philip Seymour Hoffman avea o relație care a durat 14 ani, l-a contactat pe scenaristul David Bar Katz, după ce actorul nu s-a prezentat duminică dimineață la o întâlnire programată cu cei trei copii ai săi – Cooper, în vârstă de 10 ani, Tallulah, în vârstă de 7 ani, și Willa, în vârstă de 5 ani.

David Bar Katz, însoțit de o prietenă, s-au deplasat la apartamentul închiriat de actor și l-au găsit pe acesta prăbușit pe podeaua sălii de baie, în jurul orei locale 11.30. Potrivit presei americane, actorul avea înfipt într-unul dintre brațe un ac de seringă.

Presa americană a aflat între timp că actorul a luat cina în compania unor prieteni, în restaurantul său preferat, cu o seară înainte de a muri.

Potrivit publicației In Touch, actorul a luat cina la restaurantul Automatic Slims din cartierul West Village alături de doi bărbați, în jurul orei locale 19.00. Un martor a declarat pentru aceeași publicație că actorul a mâncat un cheeseburger, a băut suc de coacăze și părea că se simte foarte bine.

Anton Corbijn, regizorul peliculei „A Most Wanted Man”, s-a declarat șocat de vestea morții actorului, care, cu doar două săptămâni înainte, părea că traversează o perioadă bună din viața lui.

„Am petrecut ceva timp împreună în urmă cu doar două săptămâni și părea să traverseze o perioadă bună din viața lui, în ciuda unor probleme cu care trebuia să se confrunte. A fost nu doar cel mai talentat actor cu care am lucrat vreodată (și, judecând după moștenirea pe care a lăsat-o în urma sa, sunt sigur că împărtășesc această părere cu cei mai mulți sau chiar cu toți regizorii care au fost suficient de norocoși pentru a lucra cu el), dar mi-a devenit și un prieten care m-a inspiriat și încurajat”, a adăugat Anton Corbijn pentru The New York Post.

Philip Seymour Hoffman a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în 2005, cu rolul principal din filmul „Capote”, și era considerat de reprezentanții industriei cinematografice drept unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale.

Vestea despre moartea actorului a venit la doar o zi după ce agentul de presă al acestuia a dat publicității o declarație de presă în care a negat moartea starului, ca urmare a unei farse, al cărei autor anunțase pe internet că Philip Seymour Hoffman ar fi murit sâmbătă.

Autoritățile americane au confirmat faptul că actorul american a fost văzut pentru ultima oară în viață sâmbătă seară, în jurul orei locale 20.00.

În apartamentul său, polițiștii newyorkezi au descoperit „cinci plicuri goale, aruncate în coșul de gunoi, alte două sub pat și un altul pe masă”, a declarat o sursă.

O lingură carbonizată a fost descoperită în chiuveta din bucătărie, potrivit The New York Post.

Deși circumstanțele în care Philip Seymour Hoffman a murit nu sunt deocamdată foarte clare, actorul s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme cauzate de dependența de droguri. Actorul nu mai consumase droguri timp de 23 de ani, dar a recidivat din acest punct de vedere în 2012.

În mai 2013, starul s-a internat într-o clinică de dezintoxicare pentru a se trata contra dependenței de heroină.

Familia sa a dat publicității următoarea declarație de presă: „Suntem devastați de moartea iubitului nostru Phil și apreciem această avalanșă de dragoste și de sprijin pe care am primit-o din partea voastră. Moartea lui reprezintă o pierdere tragică și neașteptată și vă rugăm să ne respectați intimitatea în această perioadă de doliu. Vă rugăm să îl țineți pe Phil în gândurile și în rugăciunile voastre”.

În 2006, Philip Seymour Hoffman a dezvăluit într-un interviu acordat în emisiunea „60 Minutes” că s-a internat pentru prima dată într-o clinică de tratare a dependenței la vârsta de 22 de ani, după ce a început să se teamă pentru viața lui: „Aveam 22 de ani, m-am panicat. M-am temut pentru viața mea. S-a întâmplat cu adevărat, a fost chiar așa”.

„Consumam alcool și droguri. Luam tot ce îmi cădea în mână. Și mi-au plăcut toate”, a adăugat starul.

Postul de televiziune Showtime a anunțat săptămâna trecută că va produce 10 episoade pentru un prim sezon dintr-un nou serial, „Happyish”, în care rolul principal urma să fie jucat de Philip Seymour Hoffman. Totodată, actorul american urma să își reia în curând rolul Plutarch Heavensbee în următoarele două filme din seria „Jocurile foamei”, care sunt filmate în această perioadă. Nu se știe deocamdată dacă după decesul subit al actorului aceste două filme vor fi turnate potrivit scenariului original.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote” în 2006 și a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria „cel mai bun actor în rol secundar” pentru prestațiile sale din filmele „Charlie Wilson’s War” (2007), „Doubt” (2008) și „The Master” (2012).

Actorul american are o filmografie bogată – a jucat deja în peste 50 de filme -, remarcându-se cu multe roluri dificile, precum cele din „Marele Lebowski”, „Talentatul domn Ripley”, „Doi oameni perfecți”, „Dragonul Roșu”, „Cold Mountain”, „Misiune: Imposibilă III”, „Synecdoche, New York”, „Ziua trădătorilor/ The Ides of March” și „Moneyball: Arta de a învinge”.

Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia „Jocurile foamei/ The Hunger Games”.

Remarcându-se atât în producții independente, cât și în blockbusteruri, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciați actori ai generației sale și a câștigat, alături de Oscar, un Glob de Aur (alături de alte trei nominalizări), un premiu BAFTA (alături de alte patru nominalizări) și a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost și un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producții puse în scenă pe Broadway și a fost recompensat cu două premii Tony.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic